Головна Новини Дві світлини з Хмельниччини увійшли до десятки кращих від «Вікі любить пам’ятки»

Дві світлини з Хмельниччини увійшли до десятки кращих від «Вікі любить пам’ятки»

by Max

На обох зображені пам’ятки Кам’янця-Поільського.

Організатори фотоконкурсу, присвяченого пам’яткам культурної спадщини України «Вікі любить пам’ятки», оприлюднили 10 найкращих світлин культурної спадщини України.

Як зазначають на сайті конкурсу, у 2022 році учасники та учасниці кампанії завантажили для Вікіпедії майже 14 тисяч зображень памяток культури України, із них експертне журі обрало 10 переможців. Серед них – дві світлини з Хмельницької області. На обох пам’ятки з Кам’янця-Подільського.

Так, четверте місце у десятці посіла світлина із зображенням будинку Польського магістрату в місті Кам’янець-Подільський Андрія Чуяшенка. Цей знімок також став «Найкращим фото Хмельницької області» за балами журі.

А на шостому місці – зображення Тринітарського костьолу та дзвіниці у Кам’янці-Подільському авторства хмельничанина Сергія Зиська.

Нагадаємо, що в конкурсі через війну були суттєві обмеження – до основних номінацій приймали тільки ті фотографії, які були зроблені в будь-який період часу до 23 лютого 2022 року – повномасштабного вторгнення росії на територію України. Тим не менше, зазначають організатори, до конкурсу долучилися 292 учасників та учасниць та вдалося отримати майже 14 тисяч світлин і посісти четверте місце за кількісним показником у світі.

Четверте місце у десятці посіла світлина із зображенням будинку Польського магістрату в місті Кам’янець-Подільський Андрія Чуяшенка. Фото: wlm.org.ua

На шостому місці – зображення Тринітарського костьолу та дзвіниці у Кам’янці-Подільському авторства хмельничанина Сергія Зиська. Фото: wlm.org.ua

Довідково: «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) – найбільший у світі фотоконкурс пам’яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії. Він зародився у Нідерландах в 2010 році, а в Україні цей щорічно конкурс проводиться починаючи з 2012 року.

До теми: Топ кращих світлин з Хмельниччини від «Вікі любить пам’ятки»

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.