Головна Life style Студенти США хочуть відправити на Місяць роботизований місяцехід

Студенти США хочуть відправити на Місяць роботизований місяцехід

by Max

Після 65 років дослідження Місяця Сполучені Штати нарешті збираються відправити на Місяць свій перший автономний марсохід. Але цією місією керуватимуть не інженери NASA — натомість це дітище спеціальної групи студентів коледжу, передає KURAZH.

Марсохід Iris був розроблений студентами, викладачами та випускниками Університету Карнегі-Меллона в Пенсільванії протягом трьох років. Він доставляється на Місяць у рамках програми NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS), яка намагається співпрацювати з комерційною космічною індустрією.

Повідомляється, що спочатку його планували запустити наприкінці 2021 або на початку 2022 року, але невдачі в плані NASA щодо Місяця відклали запуск на цю весну.

Ця місія являє собою перший в Америці роботизований місяцехід (марсохід NASA VIPER планується запустити наступного року), а також перший ровер, розроблений студентами університету. (Відомо, що НАСА запустило «місячні багі», керовані астронавтами, під час останніх трьох місій «Аполлон»).

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.