Головна Політика У Білому домі відреагували на чергові удари РФ по енергооб’єктах України

У Білому домі відреагували на чергові удари РФ по енергооб’єктах України

by Max

У Білому домі відреагували на чергові російські удари по енергооб’єктах України.

«Уночі Росія завдала повітряних атак на енергетичну мережу України, оскільки Володимир Путін продовжують намагатися зламати дух українського народу та занурити його в темряву. Росія здійснила вибух на найбільшій електростанції (на Київщині), а також на енергетичних об’єктах у п’яти інших регіонах України», – сказала на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона нагадала про заклики президента Володимира Зеленського, який казав, що Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони, щоб захистити людей і критичну інфраструктуру від російських ракет та безпілотників.

У Білому домі вкотре закликали Конгрес США ухвалити законопроєкт щодо додаткового фінансування для України.

«Нам потрібно, щоб спікер виніс цей законопроєкт на розгляд, і ми знаємо, що, очевидно, отримаємо переважну підтримку від республіканців і демократів. Нам потрібно побачити на голосуванні законопроєкт, який уже ухвалений переважною більшістю в Сенаті. Атаки в Україні за останні 24 години – це ще одне жахливе нагадування про те, що потреба України є критичною», – додала речниця.

Читайте також – Боррель: лише словами Путіна не зупинити, потрібно прискорити військову підтримку України

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.