Головна Life style Три секрети смачних та соковитих котлет від досвідчених господинь

Три секрети смачних та соковитих котлет від досвідчених господинь

by Max

Котлети завжди були фаворитами в домашній кулінарії. Смачно та досить просто, хоча й іноді трапляються форс-мажори. Певні знання треба, але нічого складного. Поділимось секретами смачних та соковитих котлет.

Подробиці

Насамперед треба починати з підготовки фаршу. Для економії часу господині часто беруть магазинний фарш, але ж це не найкращий вибір. Ви не можете бути впевнені, що саме в нього поклали. Можливо, він переважно з жиру чи інших обрізків. Саме тому котлети при смаженні зменшуються мінімум на 30%. А воно вам треба? Зробіть самостійно фарш з м’яса. Котлети збережуть масу, а її втрата становитиме не більше 5-10%. Найсмачніші котлети, коли вони мають 60% яловичини та 40% свинини.

Процес смаження також має особливості. Котлети треба викладати тільки на добре розігріту сковороду з олією. На одній стороні смажать 1-2 хвилини. Повинна схопитися скоринка. Потім перегорніть котлети та смажте ще 2-3 хвилини. Вогонь повинен бути помірним. Котлети доводять до готовності під закритою кришкою на повільному вогні.

Котлети не тримають довго на вогні, бо це смажена страва, а не тушкована. Якщо ви готуєте щось на кшталт фрикадельок чи тюфтелей, то треба 30-40 хвилин, а для котлет короткострокове смаження.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.