Головна Life style На острові Пасхи знайшли нову скульптуру моаї

На острові Пасхи знайшли нову скульптуру моаї

by Max

На острові Пасхи виявили раніше невідому скульптуру моаї – кам’яного боввана, якими відомий острів. Його знайшли на дні висохлого озера.

Про це повідомляє Live Science, інформує KURAZH.

“Ми думаємо, що знаємо про всіх моаї, але потім з’являються нові, нове відкриття”, – заявив Террі Хант з університету Аризони.

На даний момент відомо про приблизно 1000 моаї. Нову статуї знайшли у несподіваному місці: на дні озера Рано Рараку. Довгий час вода заповнювала вулканічний кратер, доки зміни клімату не призвели до висихання озера. За наявними даними, у 2018 році воно майже повністю пересохло.

Моаї, чиї тулуби сховані під землею, відомі своїми різьбленими головами і “пукао” – схожим на капелюх покриттям з м’якого червоного каменю. Розміри таких бовванів величезні: висота найбільшої статуї, відомої як Моаї Паро, становить 10 метрів, а вага – 90 тонн. Але нова статуя менша за більшість її “сестер” на острові.

Місцеві жителі будували такі статуї протягом приблизно 500 років між XIII і XVIII століттями.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.