Головна Новини У Хмельницькому судили жінку, яка знайшла біля смітника банківську картку

У Хмельницькому судили жінку, яка знайшла біля смітника банківську картку

by Max

Протягом двох діб вона ходила з нею по магазинах і кафе та витрачала чужі гроші.

Збираючи макулатуру, літня хмельничанка знайшла біля смітника пакет, у якому лежала банківська картка. Вона належала місцевій вчительці. Замість того, щоб повернути її власниці, обвинувачена витратила чужі гроші. Тож міськрайонний суд визнав її винною у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану. За це призначив жінці п’ять років в’язниці, але звільнив від відбування покарання.

За інформацією пресслужби Хмельницького міськрайонного суду, минулого вересня вчителька однієї з хмельницьких шкіл забула на вулиці пакет. У ньому лежали класний журнал, особиста медична книжка й банківська картка.

Цей пакет біля сміттєвого бака побачила місцева літня жителька, коли збирала макулатуру. Всередині зайшла банківську картку, яка виявилася активною. Тож протягом 20-21 вересня вона витратила у магазинах, аптеках і кафе 11 тисяч 500 гривень. Коли гроші на рахунку закінчилися, вона викинула картку.

Втім, невдовзі до неї завітали працівники поліції. Жінка одразу зізналася у вчиненому й згодом компенсувала потерпілій усю завдану шкоду. Тож та не мала до неї претензій.

Зрештою Хмельницький міськрайонний суд визнав її винною у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану, тобто за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Й призначив їй п’ять років в’язниці.

Однак орган правосуддя врахував її щире каяття, компенсацію шкоди потерпілій і те, що обвинувачена доглядає за прикутою до ліжка літньою матір’ю. Тож суд звільнив жінку від відбування покарання, встановивши їй два роки випробувального терміну.

Читайте також: Проламав вхідні двері: у Полонській громаді п’яний чоловік вирішив з’ясувати стосунки зі старостою

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.