Головна Новини Курсант-дезертир, який повернувся в Україну, щоб піти її захищати, отримав вирок суду

Курсант-дезертир, який повернувся в Україну, щоб піти її захищати, отримав вирок суду

by Max

Через чотири роки чоловік повернувся до України, щоб піти у військкомат.

Військовослужбовцю-контрактнику, який втік з частини та переховувався у Європі, присудили до п’яти років позбавлення волі умовно. Про це стало відомо з вироку Кам`янець-Подільського міськрайонного суду.

Суд встановив, що обвинувачений в травні 2018 року самовільно залишив військову частину. У листопаді 2018 року він перетнув державний кордон України та переїхав до однієї з країн ЄС. Таким чином чоловік скоїв дезертирство.

Обвинувачений в суді пояснив, що дійсно служив курсантом. Але через проблеми в сім`ї, вирішив кинути службу. Він залишив частину без дозволу командування, а пізніше вирішив їхати на роботу за кордон.

Чоловік перебрався в одну з країн Євросоюзу, де працював на будівництві.

В грудні 2022 року він повернувся, мав намір поновитись на службі й захищати Україну, пішов у військкомат. Але його не мобілізували, оскільки повідомили, що у нього не розірваний попередній контракт.

У суді обвинувачений стверджував, що бажає служити у Збройних Силах й тому свідомо під час воєнного стану повернувся в Україну.

Суд дослідив обставини справи і визнав чоловіка винним у дезертирстві. Він призначив йому до п’яти років позбавлення волі, але звільнив від покарання з випробувальним терміном три роки.

Нещодавно сайт “Є” писав, що на Хмельниччині суд визнав винним у шахрайстві та оштрафував молодшого сержанта, який збирав гроші для частини, але витратив на себе. 

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.