Головна Новини Вісім років тому став на захист України: хмельничани попрощалися з Володимиром Васьковським

Вісім років тому став на захист України: хмельничани попрощалися з Володимиром Васьковським

by Max

Сотні людей прийшли віддати шану загиблому захиснику.

Сьогодні, 25 січня, у Хмельницькому провели в останню путь Героя Володимира Васьковського. Чоловік був екоактивістом, працював над розвитком спортивно-патріотичного руху та пластового осередку, очолював обласну федерацію риболовного спорту.

Як йдеться у сюжеті ТРК «Місто», з 2014 року брав участь в АТО та ООС. З початку повномасштабної війни приєднався до тероборони. А згодом вступив до полку «Азов». Загинув Володимир Васьковський 20 січня під час артилерійського обстрілу в Донецькій області.

«Ми починали хмельницьку тероборону. Були першими, хто влився в її ряди. Потім наші шляхи розійшлися. Він служив як військовий на різних посадах в територіальній обороні, а потім перевівся в полк «Азов», який перебував завжди в найгарячіших точках», – говорить товариш загиблого Сергій Цимбалюк.

Захиснику назавжди залишиться 39 років.

Володимир Васьковський народився у Хмельницькому. Закінчив історичний факультет одного з місцевих вузів. Був одним із засновників молодіжної громадської спортивно-патріотичної організації «Тризуб імені Степана Бандери». Також був власником спеціалізованого магазину для риболовлі.

Риболовля була однією з улюблених справ чоловіка. Саме він займався організацією змагань, адже очолював обласну федерацію риболовного спорту.

«Володя був людиною надзвичайно позитивною і дуже небайдужою. Він любив Україну, любив свій край по-справжньому, а не показово. Він завжди переймався, щоб Україна ставала кращою», – зазначив під час прощання з Героєм міський голова Олександр Симчишин.

У захисника залишилася дружина та дві доньки. Після кремації його прах знайде спочинок на Алеї слави в мікрорайоні Ракове.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.