Головна Новини НАЗК звинуватило мера Кам’янця-Подільського у конфлікті інтересів: він планує спростувати це у суді

НАЗК звинуватило мера Кам’янця-Подільського у конфлікті інтересів: він планує спростувати це у суді

by Max

Посадовець заявив, що вважає це «політичною помстою».

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) оприлюднило січневий звіт з переліком протоколів, які склали на українських чиновників через зловживання, пов’язані з конфліктом інтересів. Як стало відомо зі звіту, у цьому списку виявився і міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

За матеріалами слідчих НАЗК, на одній із сесій міськради посадовець брав участь в голосуванні щодо кадрового призначення особи (йдеться про секретаря Кам’янець-Подільської міськради Ірину Шелепницьку – авт.), яка у 2020 році робила добровільні внески до виборчого фонду Посітка під час виборів кам’янець-подільського міського голови. Також він призначив їй максимально можливу надбавку за високі досягнення у праці та визначав розмір щомісячного преміювання.

Національне агентство з питань запобігання корупції кваліфікувало це як порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та склало на Михайла Посітка протокол про правопорушення, передбачене частинами 1,2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Сьогодні, 8 лютого, Михайло Посітко прокоментував ситуацію під час онлайн-брифінгу. Він заявив, що категорично не згідний з рішенням НАЗК, а тому буде відстоювати свою невинуватість у суді.

Міський голова Кам’янця-Подільського стверджує, що факт добровільного внеску Іриною Шелепницькою не пов’язаний із її призначенням на посаду секретаря міськради, а надбавки і премії здійснювались у межах встановлених норм.

«Хочу зазначити, що я не призначаю одноосібно секретаря, рішення приймається на сесії, під час депутатського голосування. Що стосується надбавок та премій, то це є невід’ємною частиною заробітної плати службовця органів місцевого самоврядування. Кожен службовець, згідно з законом про статус «службовця», має право на отримання надбавок. І надбавки, які були виплачені Шелепницькій Ірині Петрівні, встановлені у межах, передбачених у рішенні про бюджет 2022-2023 років. Не більше, не менше. Все було так, як і у випадку з іншими працівниками місцевого самоврядування. У тих самих розмірах», – зазначив Михайло Посітко.

За припущеннями посадовця, ця ситуація схожа на «політичну помсту». Каже, відповідне звернення до НАЗК направив депутат Кам’янець-Подільської міськради Сергій Самсонюк, кандидатуру якого також розглядали на посаду секретаря. Однак тоді Михайло Посітко вирішив скористатися правом вето.

«Депутати внесли кандидатуру Самсонюка Сергія, але, користуючись своїм правом, я ветував це рішення. Воно не було оскаржене. Ну і, звичайно, депутату не сподобалася така позиція. Він, певно, образився. Тому саме за його підписом було спрямоване звернення до НАЗК, де він вбачав в моїх діях певні правопорушення. Певно, як помста. НАЗК доволі таки формально підійшло до розгляду цього питання. Опираючись на звернення депутата, при цьому не взявши у мене жодних пояснень, які були мої справжні мотиви винесення кандидатури Шелепницької Ірини Петрівни на посаду секретаря», – каже Михайло Посітко.

Надалі справу розгляне суд і винесе остаточне рішення.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Читайте також: Ексголову однієї з сільських рад на Хмельниччині судитимуть за корупційний злочин

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.