Головна Life style Декілька рецептів домашніх добрив, які можна заготовити взимку

Декілька рецептів домашніх добрив, які можна заготовити взимку

by Max

Деякі продукти, що використовуються в побуті, чудово підходять для підживлення рослин. Багато з них варто запасати вже зараз. Фахівці назвали топ-5 найкращих безкоштовних домашніх добрив, передає KURAZH.

Яєчна шкаралупа

Яєчна шкаралупа насичує ґрунт кальцієм. Її слід висушити, після чого потовкти на борошно і прожарити в духовці 30 хвилин для знезараження. Потім можна додавати безпосередньо в ґрунт або настої добрив.

Цибулеве лушпиння

Цибулеве лушпиння багате вітамінами — групи B, C, PP, бором, марганцем тощо. Для підживлення готують настій: заливають окропом у пропорції 1 до 2, настоюють 1,5-2 дні. Перед застосуванням розводять із розрахунку 250 мл на 10 л води. А ще цибулиння допомагає боротися зі шкідниками: дротяником, колорадським жуком, суничним кліщем і попелицею.

Чайна заварка

Чайна заварка містить цілий комплекс корисних речовин: калій, цинк, марганець, хром тощо. Подрібніть і висушіть чайне листя, після чого його можна додавати в ґрунт, компости, мульчу.

Картопляна шкірка

Картопляна шкірка містить крохмаль, аскорбінову кислоту, глюкозу і мінеральні солі. Для зберігання її сушать або заморожують. У сезон закладають у ґрунт, використовують для приготування відварів і поживних сумішей для баштанних культур, коренеплодів, смородини та малини.

Хліб

Хліб — іноді залишається навіть у економних господинь. Головна його цінність — дріжджі. Вони активізують ґрунтову мікрофлору та покращують засвоєння поживних елементів рослинами. Сухарики можна подрібнити і внести в ґрунт або зробити з них настій (замочити у воді, залишити на 14 днів у теплі й темряві, розвести з розрахунку 1 до 2).

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.