Головна Новини Пенсіонерку з Кам’янця-Подільського звинуватили у поширенні російської пропаганди на суді

Пенсіонерку з Кам’янця-Подільського звинуватили у поширенні російської пропаганди на суді

by Max

Вона репостила пропагандистські дописи у забороненій соціальній мережі «Однокласники».

Кам’янець-Подільській міськрайонний суд визнав місцеву літню жительку винною у колабораційній діяльності. Вона поширювала ворожу пропаганду, яка виправдовувала окупантів та оббріхувала Україну. Тому жінці заборонили обіймати певні посади. Про це свідчить вирок суду, винесений 6 червня.

Слідство встановило, що жінка займалася протиправною діяльністю кілька місяців: з 27 березня до 25 липня минулого року. Вона репостила пропагандистські дописи на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники». Наприклад, відео з ромовою російського журналіста й так званого першого заступника міністра інформації терористичної організації «днр».

Інший допис звинувачував захисників України, які нібито не пустили місію МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Нагадаємо, що Запорізька АЕС досі залишається окупованою російськими військами. Саме вони довгий час не допускали представників МАГАТЕ, але обвинувачена чомусь не взяла до уваги цей факт. Також у цьому дописі українці називалися «хохлами», яких «відмажуть їхні хазяїни».

Це лише частина пропагандистських матеріалів з виправданням дій російських окупантів і запереченням збройної агресії проти України, які поширила кам’янчанка.

Зрештою вона визнала свою провину. Й 25 травня цього року уклала угоду з прокуратурою з визначеним для неї покаранням.

Таким чином суд визнав її винною у колабораційній діяльності, за частиною 1 статті 111-1 Кримінально кодексу України. Їй заборонили протягом десяти років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування. Також суд зобов’язав її сплатити 1 тисячу 912 гривень за витрати на проведення експертиз.

Читайте також: Почав бити ногами: Ананьєв розповів суду обставини його побиття у хмельницькому храмі

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.