Головна Новини Ярмолинеччина попрощалася із загиблим земляком Олександром Ковальчуком

Ярмолинеччина попрощалася із загиблим земляком Олександром Ковальчуком

by Max

Захиснику назавжди залишиться 30 років.

Сьогодні, 23 лютого, жителі Ярмолинецької громади, рідні та близькі, знайомі, друзі, побратими провели в останню земну дорогу молодшого сержанта Олександра Ковальчука. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці Ярмолинецька територіальна громада.

«14 лютого 2023 року в бою за Україну внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Мар’їнка (Донеччина) загинув наш земляк Ковальчук Олександр Ігорович», – йдеться у дописі громади.

Також повідомляють, що молодший сержант Ковальчук Олександр Ігорович народився 15 жовтня 1992 року в місті Нова Каховка, що на Херсонщині. Після закінчення школи він здобув професію зварювальника, бо захоплювався автомобілями. Строкову службу проходив на Чернігівщині та у Запоріжжі. Після того працював таксистом, в автомайстерні. У 2014-му році Олександр самостійно пішов до військкомату та підписав контракт. У зоні АТО воював три роки. Повернувшись до цивільного життя, чоловік працював в охоронному агентстві. А згодом вирушив у тривале морське відрядження, уклавши контракт із морської охорони кораблів. Планував повернутися додому у квітні 2022-го року. Але всі плани зруйновалися 24 лютого 2022 року…

Захисник був командиром відділення аеромобільного взводу Фото: з фейсбук-сторінки Ярмолинецької тергромади

«Коли Сашко дізнався про початок повномасштабного вторгнення, одразу мені зателефонував і сказав, що шестеро українців, в тому числі і він, які перебували на судні, у морі, далеко від берегів України, написали рапорти, щоб перервати контракти і якнайшвидше повернутись до України. Кілька тижнів хлопці чекали рішення керівництва. Син нарікав, що довго чекали, казав, що навіть би вже вплав добрався на рідну землю. Коли ж вдалося повернутися – у березні – Херсон уже був під окупацією. Тому Сашко поїхав до Миколаєва. Звідти і був мобілізований. Понад усе хотів потрапити на Херсонський напрямок, визволяти від ворога рідний край. Але судилося нести службу на Донбасі, у знайомих для Сашка із 2014 року місцях», – розповіла у громаді, цитуючи слова матері, Тамара Іванівна.

Олександр Ковальчук був командиром відділення аеромобільного взводу однієї із військових частин ЗСУ. Востаннє мати розмовляла із сином 8 лютого. «Коли вирушав на бойове завдання, він завжди мене попереджав, що кілька днів не буде зв’язку. Коли ж повертався, одразу зв’язувався зі мною. Утішав, щоб я не хвилювалася, і говорив, що якщо навіть щось трапиться із телефоном, знайде спосіб зателефонувати, бо мій номер знає напам’ять… Так і було завжди. Потім було коротке смс-повідомлення про те, що терміново вирушає на бойові позиції», – каже Тамара Іванівна.
Надзвичайно довгих шість днів мати чекала на звісточку. Поки не отримала інший дзвінок – із страшною звісткою.

Тамара Іванівна приїхала до рідного села Слобідка Кадиївська, щоб саме тут похоронити сина. Адже Нова Каховка, де народився і виріс її син, нині під окупацією.

Вічна пам’ять і шана загиблому Герою… Щирі співчуття родині…

Нагадаємо, що війна забрала життя Вадима Шаронова з Деражнянщини

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.