Головна Новини У Хмельницькому організатор схеми виїзду чоловіків за кордон заплатить менший за хабар штраф

У Хмельницькому організатор схеми виїзду чоловіків за кордон заплатить менший за хабар штраф

by Max

Чоловік заплатить 34 тисячі гривень штрафу.

Суд присудив чоловіку, який створив схему для виїзду військовозобов’язаних за кордон, 34 тисячі гривень штрафу. Про це йдеться у вироку Хмельницького міськрайонного суду.

За даними слідства, обвинувачений створив та забезпечував функціонування схеми, яка полягала у забезпеченні виготовлення підроблених документів. Вони надавали право чоловікам призовного віку перетинати кордон України. Зокрема, йдеться про довідки військово-лікарської комісії про непридатність і посвідчення, яке підтверджують цей статус.

Так, за шість тисяч доларів обвинувачений пообіцяв чоловіку, який хотів виїхати за кордон для працевлаштування, здійснити вплив на осіб зі складу військово-лікарської комісії. Ті своєю чергою мали прийняти рішення про виготовлення військового квитка про непридатність чоловіка за станом здоров`я до військової служби в Збройних Силах України.

Чоловік свою провину визнав та уклав угоду зі слідством. В результаті суд присудив йому покарання за зловживання впливом у вигляді 34 тисячі гривень штрафу.

Раніше “Сайт “Є” писав, що правоохоронці оголосили підозру двом жителям Хмельницького, які організували схему незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон. Вони вносили неправдиву інформацію в базу даних «Шлях» і підробляли документи. Таким чином їх клієнти могли видавати себе за волонтерів.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.