Головна Політика Ми бачимо, що Україна «вживає агресивних заходів» проти корупції – речник Держдепу

Ми бачимо, що Україна «вживає агресивних заходів» проти корупції – речник Держдепу

by Max

Сполучені Штати «дуже прозоро» комунікують із українською владою щодо боротьби з корупцією – про це повідомив речник Державного департаменту Метью Міллер на брифінгу.

Таким чином він відповів на питання про те, як Вашингтон доносить до Києвом повідомлення щодо цього в контексті прямої бюджетної підтримки.

«Це питання, яке очевидно мало місце й до повномасштабного російського вторгнення, коли ми працювали з Україною, аби заохочувати їх до викорінення корупції. Це обговорення триває, в тому числі під час візиту державного секретаря (до України – ред.)», – сказав він.

Читайте також: США невдовзі надішлють новий пакет допомоги Україні – Білий дім

Речник додав, що ці проблеми обговорювалися напряму з президентом Зеленським та іншими представниками українського уряду.

Водночас Міллер вказав на дії української влади в цьому напрямку:

«І я скажу, що ми бачили, як Україна вживає агресивних заходів, в тому числі агресивні дії протягом останніх кількох тижнів, щоб подолати корупцію. І ми вітаємо, що вони продовжують робити ці кроки».

Міллер вказав на те, що про боротьбу з корупцією в Україні часом говорять як про щось необхідне, аби заручитися підтримкою Заходу та досягнути членства в Європейському Союзу.

Читайте також: Байден закликав Конгрес домовитися щодо допомоги Україні

«Але також важливо для здатності України будувати довгострокову економіку, таку, яка може підтримувати ті зусилля, які ми очікували побачити. І вони завжди будуть сусідами Росії; їм потрібна економіка, здатна підтримувати безпековий апарат, який може стримувати майбутню російську агресію, і вони не можуть цього зробити, якщо існуватиме широко поширена корупція в різних секторах економіки», – вважає речник.

Напередодні американське видання Politico повідомило з посиланням на стратегічний документ уряду США, що Вашингтон сприймає корупцію в Україні як «реальну загрозу».

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.