Головна Life style Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

by Max

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює свіжий та сучасний вигляд. Шари, характерні для культових зачісок 1970-х (шеггі, малет, вовчиця), мають м’якіші обриси і поєднуються з пишним об’ємом 1990-х.

За словами перукаря Дженни Спіно, стрижка метелик є багатошаровою стрижкою з пір’ям, яка поєднує короткі і довгі шари, м’яко обрамляє обличчя і спускається нижче плечей. Різнорівневі шари надають пасмам рух, який можна порівняти з рухом крил метелика. Часто стрижка метелик включає модну чубчик-шторку, який коригує овал обличчя та підкреслює риси. Стрижка має короткі пасма нагорі, які поєднуються з об’ємними шарами та широкими подовженими пасмами.

Перукар Санні Брук пояснює, що найкоротший верхній шар припадає приблизно на 2-3 см нижче підборіддя, хоча довжина нижніх пасм може змінюватись в залежності від бажання. Готовий образ виглядає динамічним та живим.

Кому йде стрижка метелик

При правильному розташуванні шарів вона підходить всім, незалежно від довжини і текстури волосся, форми обличчя, особливостей зовнішності. Головні критерії під час вибору техніки стрижки:

  • Густота та текстура волосся. Якщо волосся густе і довге, шарувата стрижка полегшує його, зробить слухняним. Тонке волосся при правильному розміщенні шарів виглядає густіше і набуває бажаного об’єму. Перукар Джулія Дік вважає, що стрижка метелик ідеально підходить для кучерів. Шари надають волоссю пружність, а природний об’єм, який зазвичай мають кучеряве волосся, розподіляється рівномірно;
  • Форма обличчя. За рахунок різнорівневих пасм та шарів стрижка допомагає скоригувати обличчя круглої та квадратної форми. Для трикутної форми слід вибирати стрижку, в якій шари починаються нижче за підборіддя. Об’ємний або широкий лоб приховає тонка або асиметрична чубчик.

Стрижка метелик краще буде виглядати на волосся до плечей і довше. Якщо хочете зробити зачіску коротшою, наприклад до підборіддя, подумайте про додавання шарів, що обрамляють обличчя, або чубчика, щоб стрижка залишалася легкою та пружною.

Стрижка метелик підходить не тільки для довгого волосся. Її можна зробити на волоссі будь-якого типу, текстури та довжини, якщо внести правильні корективи. Ось кілька ідей та варіантів:

  1. Коротка стрижка. Для неї характерні м’які нерівні шари і тонкі пір’я, які створюють об’єм і обрамляють обличчя. Найдовше волосся досягає підборіддя. Тонка чубчик-шторка робить образ завершеним;
  2. Стрижка метелик середньої довжини. При такому варіанті найдовші пасма опускаються трохи нижче за ключиці, а м’які укорочені шари підкреслюють підборіддя.
  3. Кучерява стрижка метелик. Довга стрижка метелик зробить волосся слухняним і надасть зачісці форму. Довгі внутрішні шари допоможуть прибрати вагу і дозволять кучерям виглядати так, ніби вони всі однакової довжини.

Як зробити стрижку-метеликЯк зробити стрижку-метелик

Як зробити подібну стрижку

Оригінальна ідея стрижки полягає у створенні округлої м’якої форми з вивернутими назовні кінчиками пасм, які нагадують крила метелика. Щоб створити подібний ефект, підготуйте фен, щітку-брашинг та стайлінгові засоби. Основні етапи укладання:

  • Розпорошіть на чисте вологе волосся по всій довжині засіб для термозахисту;
  • Нанесіть легкий засіб для укладання (мус або пінку) і розподіліть волоссям, приділяючи особливу увагу кінчикам;
  • Сушіть волосся феном і круглою щіткою, піднімаючи його біля коріння. Після цього висушіть кінчики, накручуючи їх на брашинг назовні;
  • Коли зачіска буде зроблена, нанесіть на пасма текстурувальний спрей, лак для волосся або мус для надання об’єму, щоб підкреслити шари.

Для більшої пружності можна укласти волосся на гарячі бігуді. Якщо бажаєте створити романтичний образ, використовуйте аксесуари: трендові банти, шпильки, декоровані кристалами, перлами, штучними квітами.

Читати ще

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини