Головна Новини Ще дві релігійні громади на Теофіпольщині підтримали перехід до ПЦУ

Ще дві релігійні громади на Теофіпольщині підтримали перехід до ПЦУ

by Max

Один з храмів тимчасово закрили, в іншому – вперше помолилися за здоров’я військових українською.

Вчора, 15 травня, відбулися збори релігійної громади храму Ікони Божої Матері «Живописне джерело» села Гаївка та релігійної громади Свято-Дмитрівської каплички села Гаївки Теофіпольської територіальної громади. Присутні на зборах кожної з громад більшістю голосів підтримали перехід з упц мп до помісної Православної Церкви України. Як повідомляють в Теофіпольській селищній раді, свої дії жителі громад пояснили бажанням позбутися «будь-якої залежності від росії, особливо, релігійної». 

На загальних зборах релігійних громад храму Ікони Божої Матері «Живописне джерело», що знаходиться у селі Гаївка, та Свято-Дмитрівської каплички в селі Підліски більшістю голосів було вирішено, що храм та капличка мають отримати статус ПЦУ. На жаль, священники вибір своїх парафіян у селі Гаївка не підтримали та відмовилися від переходу до УПЦ. Щоб уникнути непорозумінь, в присутності парафіян та правоохоронних органів, храм Ікони Божої Матері “Живоносне джерело” було опечатано.

“За більшістю голосів було вирішено, що храм та капличка мають отримати статус ПЦУ”

Фото: з фейсбук сторінки Теофіпольської селищної ради

“Щоб уникнути непорозумінь, в присутності парафіян та правоохоронних органів, храм Ікони Божої Матері “Живоносне джерело” було опечатано” . Фото: з фейсбук сторінки Теофіпольської селищної ради

«Сумно, що священники з якими ми багато років разом проживали хвилини радості та горя, ділилися сокровенним, так легко змогли відмовитися від нас. Ми ж не змінюємо віру, а лише хочемо, щоб у наших церквах лунали молитви українською мовою, щоб в Україні була єдина Православна церква України», – прокоментували позицію священників жителі громади.

Разом з тим у Свято-Дмитрівській капличці в Підлісках вперше пролунала молитва українською мовою. Благочинний Теофіпольського округу ПЦУ отець Василь Крисак разом з усіма присутніми помолився за здоров’я українських військових та довгоочікувану Перемогу України над російським агресором, зазначили у Теофіпольській селищній раді.

Нагадаємо, що в Україні ведуть Реєстр церков московського патріархату. На сьогодні від моменту початку повномасштабної війни до Православної Церкви України в Україні офіційно перейшло 277 релігійних громад.

Читайте також: Перехід парафій з Московського патріархату до Православної церкви України: як це зробити у громаді

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.