Головна Новини «Збитки вимірюються тисячами об’єктів»: як у Хмельницькому і селах відновлюють пошкоджені будівлі

«Збитки вимірюються тисячами об’єктів»: як у Хмельницькому і селах відновлюють пошкоджені будівлі

by Max

Олександр Симчишин розповів, що рівень пошкоджень після суботньої атаки в сотні разів більший, ніж в попередні рази.

У Хмельницькому і навколишніх селах третій день ліквідовують наслідки ворожої атаки, яка відбулася під ранок 13 травня. Тоді область атакували дронами, які влучили в об’єкт інфраструктури Хмельницького району. У результаті прильоту вибуховою хвилею пошкоджені тисячі будівель, поранено близько трьох десятків людей.

Як розповів міський голова Олександр Симчишин в ефірі каналу «TV 7+», матеріальні збитки внаслідок атаки вимірюються тисячами об’єктів.

«Коли ми в суботу інформували наших мешканців, ми на той момент не уявляли, який масштаб збитків. Тільки в Хмельницькому, в мікрорайоні Гречани, тисячі об’єктів. Частина Південно-західного району. Є вибиті шибки навіть на Проспекті Миру. Величезна кількість руйнувань в навколишніх селах. Це Шаровечківський старостинський округ: Мацьківці, Малашівці, Шаровечка; Олешинський старостинський округ: Олешин, Іванківці, Черепова, Велика Калинівка», – зазначив посадовець.

Переважно серед пошкоджень будівель вибиті вікна, балкони, дахи, фронтони. У деяких дачних і індивідуальних житлових будинках завалилися частини поверхів.

«Третій день всі наші служби активно працюють, ремонтують, дають людям скло, шифер, плівку. За суботу вичерпали майже всі свої резерви. При тому, що ми їх суттєво наповнили за 2022 рік, – додає Олександр Симчишин. – Ця кількість матрезерву вимірювалася тисячами, але при таких пошкодженнях ми змушені були просити допомоги. Нам допомагають міжнародні організації, частина громад Хмельницької області – Сатанів, Славута, Старокостянтинів, Шепетівка. Вони допомагали шифером і допомагають руками. Бо треба покрівельників і фахівців, які можуть склити вікна. Тут питання в фахових людях. Значна частина наших працівників управляючих компаній мобілізовані і воюють зараз».

Пошкоджені сотні багатоповерхівок, сотні приватних будинків, десятки навчальних закладів, об’єкти культури та багато іншого.

За словами очільника громади, ще мінімум тиждень триватимуть відновлювальні роботи. Звернення від людей про пошкодження господарств надходять і нині. Локації, де приймають заяви громадян, продовжують працювати. За суботу-неділю туди звернулося 1200 громадян, ще понад 300 постраждалих зателефонували на гарячу лінію, сотні звернень надійшли до старост.

«Люди продовжують приходити і звертатися, плюс ми самостійно все об’їжджаємо. Ще точно приїхали не до всіх. Просимо людей поставитися з розумінням, бо об’єктів тисячі, – говорить Олександр Симчишин. – Багато людей роблять своїми силами. Це дуже добре. Вони мають фіксувати збитки, актувати їх за допомогою поліції та ДСНС. Якщо купують матеріали – брати рахунки чи накладні. Після того вони будуть писати заяву на одноразову допомогу».

Детальніше, як отримати допомогу хмельничанам, помешкання яких постраждало від вибухів, читайте за посиланням.

До теми: Російська пропаганда вигадала черговий фейк після вибухів на Хмельниччині

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.