Головна Новини Аварія з чотирма загиблими на Хмельниччині: водії отримали жорсткіше покарання

Аварія з чотирма загиблими на Хмельниччині: водії отримали жорсткіше покарання

by Max

Судили винуватця аварії та водія фури, який незаконно передав йому кермо.

У травні 2021 року поблизу села Веселівка Красилівської сталася жахлива аварія. Фура протаранила два автомобілі. В салоні останніх згоріло четверо людей. На лаві підсудних опинилися двоє водіїв фури, яка й виїхала на смугу зустрічного руху. Красилівський районний суд вже призначив їм покарання, але Хмельницький апеляційний суд за клопотанням прокуратури днями змінив його на суворіше.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури, 44-річний водій фури «ДАФ», попри її перевантаження, передав кермо 23-літньому молодику. Однак той не мав водійського посвідчення відповідної категорії та навичок керування таким автомобілем. Зрештою він не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу руху. Там зіткнувся з автомобілями «Опель Комбо» і «Мерседес-Бенц Спрінтер».

Внаслідок аварії автівки загорілися. Водії та пасажири «Опель Комбо» і «Мерседес-Бенц Спрінтер» загинули на місці події.

Фото: сектора комунікації поліції Хмельницької області

Фото: сектора комунікації поліції Хмельницької області

Красилівський районний суд визнав 23-річного чоловіка винним за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України — у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей. Йому призначили шість років позбавлення волі.

А 44-річного водія фури визнали винним за статтею 287 Кримінального кодексу — допуск до керування особи, яка не має на це права. Йому призначили два роки обмеження волі.

«Прокурори оскаржили вирок в апеляційному порядку через м’якість призначеного покарання», — зазначили у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.

Таким чином молодика засудили до семи років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. А водія фури — до двох років і шести місяців в’язниці.

Читайте також: У Волочиській громаді автомобіль зіткнувся з вантажівкою

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.