Головна Політика На в’їзді до Білорусі з Росії з’явилися блокпости, перевіряють паспорти – ЗМІ

На в’їзді до Білорусі з Росії з’явилися блокпости, перевіряють паспорти – ЗМІ

by Max

На кордоні з Росією із білоруського боку 5 травня почали встановлювати своєрідні блокпости для перевірки особистих даних, повідомляють видання «Флагшток» та «Зеркало».

Згідно з повідомленнями, в одному з прикордонних пунктів помітили блокпости у вигляді воріт, в іншому – розмістили кілька вагонів для прикордонників, поставили шлагбауми і загороджувальну стрічку з шипами.

У білоруському прикордонному комітеті виданню «Зеркало» підтвердили, що «відповідно до законодавства про органи прикордонної служби», тепер перевірятимуть документи на всіх основних в’їздах з Росії до Білорусі.

«Це в рамках реалізації угоди про взаємне визнання віз з Росією», – заявили у відомстві, додавши, що ця процедура має бути тимчасовою, втім коли закінчиться контроль – невідомо.

Телеграм-канали повідомляють, що на кордоні вже виникли черги. За інформацією каналу «Слуги Вітебська», особливо ретельно перевіряють росіян.

19 червня 2020 року Білорусь і Росія підписали міжурядову угоду про взаємне визнання віз. Вона набрала чинності 1 лютого 2023 року. Відповідно до угоди, сторони визнають візи та інші документи, що дають право на в’їзд і перебування на території Росії та Білорусі, а також позначки про перетин зовнішнього кордону так званої союзної держави. Згідно з угодою, іноземні громадяни та особи без громадянства мають право на в’їзд, виїзд, перебування і транзитний проїзд через територію Росії і Білорусі за наявності віз тільки однієї з держав, а також документів, що посвідчують особу.

2 травня Олександр Лукашенко провів нараду з силовиками, заявивши про введення паспортного контролю на в’їзді з Росії через диверсію на залізниці в Брянській області РФ.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.