Головна Політика «Пєсков просто бреше» – Кірбі докладно прокоментував звинувачення Москви на адресу США

«Пєсков просто бреше» – Кірбі докладно прокоментував звинувачення Москви на адресу США

by Max

Представник Білого дому Джон Кірбі детальніше прокоментував звинувачення Москви в тому, що Вашингтон нібито стоїть за атакою на Кремль.

«Звичайно, ми не диктуємо їм (українцям – ред.) умови, на яких вони мають захищатися чи проводити операції. Однак ми чітко давали їм зрозуміти публічно та в приватному порядку, що ми не заохочуємо і не дозволяємо їм завдавати ударів за межами України… Я можу запевнити вас, що Сполучені Штати не брали в цьому жодної участі. Пєсков просто бреше», – сказав Кірбі в ефірі MSNBC 4 травня.

Раніше Кірбі відреагував на звинувачення одним словом, назвавши їх «абсурдними».

Перед тим 4 травня речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив без будь-яких доказів, що це США стоять за ймовірною атакою безпілотників, і припустив, що український уряд виконує рішення, ухвалені у Вашингтоні. Він також заявив, що Москва розглядає різні варіанти відповіді на ймовірну атаку, але не уточнив, якими вони можуть бути.

Напередодні колишній президент Росії, секретар російської Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив, що після ймовірної атаки безпілотників на Кремль Москва має вдатися до «фізичного усунення» президента України Володимира Зеленського.

Заява пролунала після того, як 3 травня російська влада звинуватила Київ у нічній атаці дронів на Кремль, а речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».

Медведєв звинувати в цьому нібито нападі українську владу, хоча представники Офісу президента України і сам Володимир Зеленський наполягають, що Київ непричетний і «воює на своїй території».

У Державній думі Росії також закликали завдати «ракетного удару по резиденції Зеленського».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення з Москви про нібито атаку безпілотників на Кремль. Очільник американського зовнішньополітичного відомства сказав, що «жодним чином не може їх підтвердити».

Тим часом, американський Інститут вивчення війни заявив, що Росія, ймовірно, сама влаштувала атаку на Кремль, «намагаючись довести війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для більшої мобілізації суспільства».

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.