Головна Новини Тіна Кароль, Бумбокс, Сергій Жадан, Артем Пивоваров, O.Torvald: нова підбірка української музики

Тіна Кароль, Бумбокс, Сергій Жадан, Артем Пивоваров, O.Torvald: нова підбірка української музики

by Max

Тіна Кароль видалила свій кліп після прем’єри.

Цього тижня активно презентували нові пісні українські рок-гурти. Наприклад, для гурту O.Torvald це була перша пісня за кілька років. Але головним хітом тижня стала нова версія пісні “Правда”.

Гурт Бумбокс та Сергій Жадан випустили пісню “Правда”, що стала частиною саундтреку до фільму «Мирний-21» режисера Ахтема Сеїтаблаєва. Трек був записаний ще до повномасштабного вторгнення й мав увійти до нового альбому Бумбоксу.

Тепер же музиканти випустили оригінальну версію синглу. За словами творців пісні, у фільмі «Мирний-21» вона була «змінена до невпізнанності». Текст пісні написав Сергій Жадан. Він розповів, що ідея з‘явилась, коли він сидів на березі моря. Тоді написав кілька строф і виклав їх у свої соцмережі.

«А потім мені Андрій надіслав відео-повідомлення, де він наспівував цей текст, ще без музики. Ми з ним зв’язалися, я дещо дописав, він зі свого боку дописав слова», – розповів Жадан.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Соліст Бумбоксу Андрій Хливнюк каже, що співпрацювати з Жаданом було просто й складно водночас: «Наскільки непросто нам було із Сергієм на студії, настільки ж просто було у ліриці. Сергію, мені до тебе далеко. Ти дуже крутий поет. Дякую тобі», пише видання liroom.com.ua.

Сайт “Є” писав, що кліп до фільму «Мирний-21» випустили 27 лютого 2023 року. Пісня “Правда” звучить у титрах фільму. За словами творців фільму, пісня транслює одну з провідних ідей стрічки — сміливість бути чесним перед собою, побратимами і своєю державою.

Чергову пісню випустив виконавець KOZAK SIROMAHA, який раніше брав участь у проєкті “Голос країни”. Новий трек називається “Ворога поборемо”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Ми нація, яка завжди веде боротьбу проти ворога. Ми навчилися жити у цих умовах. Що не слово то пісня, що не крок то танок — так говорили про нашу націю ще з давніх-давен. Ми вміємо ходити на Ви, коли того потребує наша земля, вміємо кохати, вміємо тримати слово і честь — СІЧ. Ми обов‘язково поборемо ворога, адже ми не можемо інакше”, – йдеться в описі до відео.

Ця пісня потрапила до популярних музичних відео на Youtube.

Раніше “Сайт “Є” писав, що Kalush Orchestra та виконавець KOZAK SIROMAHA представили спільну пісню “Нумо козаки”, яка посіла перше місце серед популярних музичних відео в Україні.

Також до популярних музичних відео цього тижня увійшла спільна пісня Артема Пивоварова та гурту “Quest Pistols” під назвою “Очі”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року гурт “Quest Pistols” переклав на українську свій хіт “Ти неймовірна”.

Ще у музичних трендах в Україні на Youtube опинилась нова пісня співачки Kristonko під назвою “Не приходь”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Коли я створювала цю роботу, то хотілось, щоб кожен з слухачів для себе знайшов свій сенс. Відчув переживання героїні, яка попри велику любов все одно повинна була закінчити емоційно важкі стосунки, які тільки вбивали її зсередини. Це новий стиль пісні, тексту, сенсу, новий стиль мене, як співачки. Робота кардинально інша починаючи від візуалу закінчуючи «душею пісні». Хочу, щоб слухач відчув зміну стилю, зовсім іншу мене, Христонько”, – написала співачка в описі до відео.

Понад 200 тисяч переглядів зібрала пісня “Сонце”, яку записали чоловік Анни Трінчер – Олександр Волошин (Voloshyn) та репер ХАС.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Чоловіки, нажаль рідко, діляться своїми емоціями чи переживаннями. А ще рідше це трапляється в піснях. Мабуть у кожного був стан, коли здавалось, що «не викарапкаєшся», коли сльози ховались за посмішкою. Та сьогодні, як ніколи, немає часу приховувати емоції! Надіємось, що ця історія відгукнеться і допоможе тобі”, – зазначили музиканти в описі до пісні.

Раніше ХАС допомагав Волошину у створенні пісні “Біла ніч”.

Несподівано до трендових пісень на Youtube та до рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапила нова пісня Марини Полончак (гурт “Марина і компанія”) під назвою “Весна”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Пісня зібрала майже 300 тисяч переглядів.

Цього тижня Тіна Кароль представила пісню “Honey & МЕД”. Вона випустила відео на трек саме 28 квітня – у роковини смерті свого чоловіка, продюсера Євгена Огіра, який помер 10 років тому. За словами Тіни, вона присвятила цю пісню йому, а кліп сповнений символізму.

Над відео працювала команда українського режисера Генрі Ліпатова, у якого є своя компанія Beverly.films в Америці. Коли ж відбулася прем’єра кліпу, Кароль дізналася, що до відео мають стосунок росіяни, які працюють у компанії Ліпатова. Кароль зізналася, що не знала всіх, хто працював над відео.

Після цього співачка вирішила видалити відео з мережі, пише ТСН.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Я видаляю цей кліп. Це дорого для мене. Це боляче для мене. Але ми на маємо права собі дозволити, щоб навіть так, опосередковано, з’являлися такі наративи. Я не хочу. Для мене моя репутація – це все моє життя. Я співаю і працюю в цій країні і для мене війна почалася 2014 року. Я люблю цю державу і вже давно поставила національні інтереси вище за свої. Мені просто самій огидно, що в моїй роботі є ці люди”, – сказала Кароль.

Рок-гурт O.Torvald випустив кліп на нову пісню “Дихай”. Це їх перший реліз з 2021 року.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Пісня “Дихай” — це результат важких ночей, коли тебе накриває тривожність, депресивні думки та панічні атаки. 24 лютого змінило кожного з нас: і військових і цивільних”, — коментує фронтмен Женя Галич, пише Ліга.нет.

Сюжет кліпу — це метафора того емоційного стану, коли людину накривають почуття, вона починає в них тонути, їй бракує повітря, і накриває відчуття повної безвиході. Спеціально для зйомок було збудовано лікарняну палату у басейні, адже в міру розгортання сюжету, палата поступово заповнювалась водою.

Після випуску успішної композиції “Sometimes”, яка лише на Youtube зібрала понад 600 тисяч переглядів, харківський гурт Kavabanga & Depo & Kolibri представив пісню “Квітень”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Хмельницькі виконавці Олег Шкарпета (Шугар) та Вікторія Гунченко (TORIЯ) представили спільний кліп “Дим”.

Це вперше, коли Шугар та TORIЯ записали спільну пісню. Незвичною ця колаборація є через те, що сучасна манера виконання пісень Шугаром поєдналась з народним вокалом Вікторії Гунченко.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Сайт “Є” писав, що Lely45 влітку випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні.

Цього тижня співачка представила пісню “Місто.Музика”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Рок-гурт Epolets представив пісню “Спали Ікони”, яка присвячена актуальній темі – відмові від російської культури.

Музиканти закликають залишити своїх кумирів у минулому.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Сайт “Є” вже писав, що картина в українських чартах Apple Music, Spotify та інших платформ починає нагадувати часи до повномасштабного вторгнення — у лідерах знову музика російських артистів.

Минулого року четвірка актуальних українських артистів — гурти «Діти інженерів», OMANA, «Хейтспіч» і співачка Alice Change — випустили спільний рок-бойовик «Тренди».

Пісня критикує не лише споживання російського контенту, але й упереджені результати музичних премій, відсутність просування української інді-сцени та блокування в соцмережах творчості артистів, які відкрито говорять про війну.

Цього тижня гурт «Хейтспіч» презентував пісню про відносини під назвою “Попсова пісня про нещасне кохання з незрозумілою кінцівкою”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

ІТ-спеціаліст з і Львова, учасник ток-шоу “Голос країни-12” Остап Дрівко цього тижня презентував пісню про кохання “Я би так хотів”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Після Дощу” – це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника.

Нещодавно їхня пісня “Хочеш” очолила українські хіт-паради.

Цього тижня музиканти представили композицію “Не знайду”.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

“Навіть як нікого не знайду
Сподіваюсь ти щаслива
Якщо я потрібен, я ще тут
Але це вже не важливо”, – йдеться у пісні.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.