Головна Політика МЗС протестує проти обмежень на імпорт аграрної продукції з України до Євросоюзу

МЗС протестує проти обмежень на імпорт аграрної продукції з України до Євросоюзу

by Max

Міністерство закордонних справ засудило обмеження на імпорт української аграрної продукції, запроваджені кількома країнами Європейського союзу. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко вранці 29 квітня.

Він заявив, що МЗС передало ноти щодо «категоричної неприйнятності ситуації стосовно торговельних обмежень» до посольства Польщі та представника ЄС в Україні.

Речник вказав на те, що такі обмеження не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзу та принципам і нормам Єдиного ринку блоку.

«Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав-членів ЄС та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС», – стверджує Ніколенко.

Читайте також: Чехи виходять на протести проти бідності, звинувачуючи Україну. Як це пов’язано і що відбувається?

МЗС закликає партнерів знайти збалансоване рішення на основі законодавства ЄС, Угоди про асоціацію та «в дусі солідарності». За оцінкою Ніколенка, це єдиний шлях протидіяти російські агресії та «вже зараз зміцнювати Єдиний ринок ЄС, учасником якого стане Україна».

Напередодні Європейська комісія заявила, що досягла угоди з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Болгарією щодо ввезення української сільгосппродукції.

Раніше цього місяця Болгарія, Польща, Угорщина і Словаччина тимчасово заборонили імпорт українського зерна, оскільки країни Центральної та Східної Європи зазнають внутрішнього тиску з вимогою захистити місцевих фермерів.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.