Головна Life style Місто Мілан: 18 цікавих фактів, які ви напевно не знали

Місто Мілан: 18 цікавих фактів, які ви напевно не знали

by Max

Щороку Мілан відвідують понад 10 мільйонів людей, але чи багато ви насправді знаєте про цей культурний та творчий центр Італії?

1. Тут знаходиться один із найбільших соборів у світі — Кафедральний собор Дуомо (він же Міланський собор). Він є п’ятим за величиною собором у світі та другим за величиною в Італії. Загальна довжина храму становить 158 метрів, ширина поперечного нефа 92 м, висота шпиля 106.5 м. У соборі можна знайти понад 3400 статуй, 135 горгулій та 700 декоративних фігур, інформує KURAZH.

2.У цьому місті знаходиться один із найбільших оперних театрів у світі — театр Ла Скала. Він вміщує 3000 глядачів. У цьому театрі виступали всі найбільші співаки останніх двох століть, а також легендарні композитори та диригенти, такі як Джузеппе Верді та Артуро Тосканіні.

3. Мілан — це плоске місто. Найвища його точка знаходиться на висоті 122 метри над рівнем моря.

4. За словами археологів, Мілан був заснований інсубрами, кельтським народом, приблизно 600 року до нашої ери. Пізніше, 222 року до нашої ери його завоювали римляни й дали йому назву «Медіоланум», що в перекладі з латинського означало «Середземноморський».

При імператорі Августі він став частиною 11-го регіону Італії й все більше набув престижного статусу й економічної сили, поки не став другим за важливістю містом Західної Римської імперії після самого Риму.

5. Можливо, найвідоміша картина Леонардо да Вінчі — “Таємна вечеря”. На цій картині зображено останню трапезу Ісуса Христа та його апостолів перед тим, як його зрадять. Картина знаходиться в монастирі Санта-Марія-делле-Граціє (головна церква домініканського монастиря в західній частині Мілану).

6. У Мілані неухильно зростає китайське населення настільки, що між районами Порта Вольта і Борго Дельї Ортолані утворився справжній Китайський квартал. І це не просто місце, де живуть та відкривають бізнес китайці. Тут продаються китайські газети, а назви компаній написані в основному на китайських ієрогліфах з перекладами на італійську дрібними літерами внизу.

7. Будучи економічним і промисловим центром Італії, і другим за величиною містом країни, Мілан зазнавав інтенсивних бомбардувань під час Другої світової війни. Він став найбільш зруйнованими містом у Північній Італії та одним із найбільш зруйнованих за всю Другу світову. Через бомбардування Союзників було зруйновано третину об’єктів культурної спадщини, а головні символи міста були серйозно пошкоджені, зокрема й Кафедральний собор.

8. Всупереч тому, що покровителем Мілана є святий Амвросій Медіоланський, вважається, що місто охороняє Мадонна (її статую можна побачити на вершині Міланського собору (Дуомо)).

Статуя була встановлена у 1774 році й відтоді стала символом міста.

9. Мілан — неймовірно мультикультурне місто. Понад 20% населення Мілану становлять іноземні іммігранти. Більшість із них прибули сюди з Філіппін, Еквадору, Шрі-Ланки, Єгипту, Перу, Китайської Народної Республіки, Румунії, Марокко, України та Албанії.

10. Доля Мілана, як і багатьох інших великих міст світу, залишається чимось подібним до історичного парадоксу. Існують вагомі фактори, що підтверджують аргумент про те, що Мілан мав стати столицею об’єднаної Італії, і в це вірять багато міланців, всупереч тому, що єдність Італії насправді народилася в Турині (колишня резиденція савойських королів, де вулиці, як і належить стародавньому. римському місту, що перетинаються під прямим кутом), а не в Мілані, в 1870 році.

11. Клімат у місті континентальний, з вологою холодною зимою та спекотним, вологим літом. Сніг випадає з грудня до лютого, а весна, зазвичай — дощова. Взимку температура коливається від -1 до 10 градусів за Цельсієм, а влітку — від 20 до 30 градусів за Цельсієм.

12. Мілан — це найважливіший економічний центр Італії. Цей статус він набув, частково завдяки своєму географічному положенню, яке завжди давало йому перевагу як ринковому центру: справді, найважливіші гуртові ринки Італії, як і раніше, знаходяться в Мілані. Місто розташоване на перетині транспортних маршрутів долини річки По та знаходиться на кордоні між розвиненими південними сільськими регіонами та обмеженими сільським господарством північними регіонами. Мілан також розташований на головному маршруті, який з’єднує Італію з рештою Європи.

13. Крім того, що це місто є центром виробництва, воно також є національним транспортним центром Італії. Велика мережа автомобільних і залізничних комунікацій поширюється на віддалені райони, особливо північ, а авіасполучення обслуговують кілька аеропортів.

14. Він є батьківщиною двох найсильніших команд італійської футбольної ліги — міланського «Інтера» та ФК «Мілан». Інтернаціонале (Інтер Мілан) було засновано 1908 року, а ФК «Мілан» 1899 року.

15. Завдяки репутації світової столиці моди, багато багатих туристів приїжджають сюди за покупками, що робить Мілан найдорожчим містом Італії з точки зору середніх цін.

16. Він був одним із небагатьох європейських міст, які не постраждали від чуми в XIV столітті (Чорна смерть — друга в історії пандемія чуми, пік якої припав на 1346-1353 роки, а повторні спалахи тривали аж до XIX століття).

17. Це місто відоме своєю чудовою кухнею. Воно займає 5-е місце у списку найзірковіших міст світу.

18. Населення Мілана, як і всієї Італії загалом, переважно католики. Проте тут також проживають протестанти, мусульмани, сикхи, буддисти тощо.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.