Головна Політика Україна цікавиться додатковими системами ППО Skynex, які вже має на озброєнні – Шмигаль

Україна цікавиться додатковими системами ППО Skynex, які вже має на озброєнні – Шмигаль

by Max

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Італії відвідав оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A., що спеціалізується на виробництві систем ППО. Як передає урядовий портал, серед розробок Rheinmetall – система ППО малого радіусу дії Skynex, якою цікавиться Україна.

«Нам потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує Росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей», – сказав на зустрічі Денис Шмигаль.

Наразі такі батареї вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Прем’єр-міністр подякував партнерам за підтримку.

«Розширюємо горизонти співпраці України та Італії в галузі ВПК. Розглядаємо можливість спільного виробництва компонентів цих систем. Працюємо над тим, аби мати більше таких дієвих ППО. Вони створять надійний щит навколо наших стратегічних інфраструктурних об’єктів», – сказав Шмигаль.

Skynex – зенітний артилерійський комплекс, що належить до систем протиповітряної оборони малого радіусу дії на кшталт німецьких зенітних самохідних установок Gepard. Система добре себе зарекомендувала здатністю уражати малі повітряні дрони.

Раніше були повідомлення, що компанія-виробник Rheinmetall виготовить для України два зенітно-артилерійські комплекси Skynex. Про те, що ці системи в Україні досі офіційно не повідомлялося.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.