Головна Life style Sony World Photography Awards 2023 оголосив переможців (фото)

Sony World Photography Awards 2023 оголосив переможців (фото)

by Max

Всесвітня організація фотографії оголосила переможців професійного конкурсу Sony World Photography Awards 2023.

Фотографом року став португалець Едгар Мартінш, який отримав нагороду за серію “Наша війна”, інформує KURAZH.

Робота Мартінша присвячена пам’яті його друга, фотожурналіста Антона Гаммерла, який загинув під час громадянської війни в Лівії у 2011 році.

Крім того, у категорії “Креатив” перемогу здобуло зображення німецького фотохудожника Бориса Ельдагсена під назвою The Electrician. Це чорно-білий портрет двох жінок різних поколінь, що нагадує візуальну мову сімейних світлин 1940-х років. Зображення є частиною серії Pseudomnesia, створеної за допомогою програм штучного інтелекту. Протягом місяця автор намагався викликати дискусію з боку організаторів конкурсу щодо використання штучного інтелекту, але даремно. 

Зрештою минулого тижня Ельдагсен відмовився від призу на церемонії нагородження

«Дякую, що обрали мою роботу та зробили цей момент історичним, оскільки це перше зображення, створене штучним інтелектом, яке перемогло у престижному міжнародному фотоконкурсі, — написав Ельдагсен на своєму сайті. — Зображення штучного інтелекту та фотографії не повинні конкурувати між собою в одній категорії. Це різні сутності. Штучний інтелект — це не фотографія. Тому я не прийму нагороду».

Також до цьогорічного списку переможців загальної професійної категорії увійшли зруйнований цементний завод, затонулий автомобіль, сміливі жінки і зграя міських єнотів та багато іншого.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.