Головна Новини Щодо Сергія Гамалія, колишнього голови Хмельницької ОВА, суд у Чернівцях призначив дату засідання

Щодо Сергія Гамалія, колишнього голови Хмельницької ОВА, суд у Чернівцях призначив дату засідання

by Max

Дату засідання не призначали понад місяць з того дня, як сталися події, з якими може бути пов’язаний розгляд.

Першотравневий районний суд міста Чернівці призначив дату засідання, на якому можливо буде розглянуто протокол про адміністративне правопорушення стосовно Сергія Гамалія, колишнього голови Хмельницької військової адміністрації, якого звинувачували у п’яному водінні під час комендантської години в Чернівцях у березні.

Про це стало відомо з офіційного порталу Судова влада України.

Засідання відбудеться 2 травня о 10-й годині.

Засідання призначили на 2 травня. Знімок з порталу

Засідання призначили на 2 травня. Знімок з порталу “Судова влада України”

Нагадаємо, що 13 березня низка медіа повідомила про керування автомобілем напідпитку під час комендантської години у Чернівцях Сергієм Гамалієм, наразі уже колишнім головою Хмельницької обласної військової адміністрації.

Інформацію спочатку сприйняли як фейк. Утім, звільнення Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької ОВА, яке сталося практично одразу після інформації про інцидент, почали пов’язувати саме з ним.

Також в соцмережах користувачі почали поширювати фото адмінпротоколу, який начебто склали на Сергія Гамалія.

У протоколі було зазначено, що він складений Управлінням патрульної поліції в Чернівецькій області на Гамалія Сергія Вячеславовича. Вказане правопорушення – ст.130 ч.1 Керування т/з особами у стані сп’яніння – скоєне 12.03.2023 року о 00:37. Місце затримання – на вулиці Головній. Також зазначено відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння та рід заняття затриманого як безробітний.

20 березня, речниця управління патрульної поліції Чернівецької області Віта Криворучко сайту «Є» повідомила, що досі не має жодної інформації для оприлюднення.

І лише зараз з’явилась інформація у судовому реєстрі.

Нагадаємо, Сергія Гамалія призначили на посаду голови Хмельницької ОДА 3 грудня 2020 року. Під час погодження урядом звільнення його попередника Дмитра Габінета та співбесіди, тоді ще 41-річний Сергій Гамалій розповів про себе, що народився у Кам’янці-Подільському. У 1999 році він виїхав у Польщу, де почав навчатися у Вищій економічній школі Варшави. Займався ресторанним та транспортним бізнесом.

На момент призначення Сергія Гамалія, згідно із даними з декларації, у його власності перебували будинок у Туреччині, кілька земельних ділянок на Хмельниччині, також він мав корпоративні права у кількох товариствах. Під час воєнного стану реєстр декларацій закритий, тож як змінилися майнові статки за два роки, поки невідомо.

Додамо, що з перших днів війни Сергій Гамалій часто анонсував інформацію про вилучення автомобілів у водіїв, які їздили за кермом напідпитку, з метою їх передачі військовим на передову.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.