Головна Політика ЄС готує нові санкції, окремі країни наполягають на включенні атомного сектору РФ – медіа

ЄС готує нові санкції, окремі країни наполягають на включенні атомного сектору РФ – медіа

by Max

Європейська комісія цього тижня працює над новим пакетом санкцій проти Росії, повідомляє видання Politico 20 квітня з посиланням на чотирьох дипломатів.

За їхніми словами, Комісія повідомила послів країн ЄС, що цієї п’ятниці їх запросять на закритий брифінг щодо запланованого змісту нового пакету.

При цьому, додає Politico, Німеччина вимагає включити в пакет санкції проти російського атомного сектору.

Про це також повідомляє американський канал CNBS з посиланням на документ, який отримала його редакція.

«Німеччина, Польща та кілька інших країн ЄС просувають санкції проти російської атомної енергетики на тлі пошуків блоком нових шляхів знизити доходи Кремля під час вторгнення Москви до України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія може обходити обмеження цін на експортовану нафту – Мінфін США

За даними каналу, Польща та країни Балтії також закликали до санкцій проти цивільної атомної енергетики, імпорту діамантів із Росії, надання послуг з інформаційно-комунікаційних технологій російським державним компаніям, а також проти імпорту нафти по трубопроводу «Дружба».

Європейський союз затвердив новий, десятий пакет санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну 25 лютого. Туди увійшла 121 фізична та юридична особа. Пакет передбачає скорочення експорту промислових товарів на 11 мільярдів євро. Для Росії відтепер ускладнюється отримання деталей для авіаційних двигунів, антен та іншої електроніки.

У квітні президент України Володимир Зеленський повідомив, що обговорив підготовку 11-го пакету санкцій проти Росії з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.