Головна Новини Великодній ярмарок у центрі Хмельницького – що готують

Великодній ярмарок у центрі Хмельницького – що готують

by Max

Без фудкорту, але з просвітницькими заходами про великодні традиції Поділля.

У центрі Хмельницького розгортають «Великодній ярмарок». Дерев’яні будиночки сьогодні, 27 березня, розпочали встановлювати на майданчику перед кінотеатром Шевченка. Запрацює тематична локація у ці вихідні та триватиме близько двох тижнів.

Як розповів сайту «Є» заступник міського голови Микола Ваврищук, цьогоріч ярмарок не буде у традиційному форматі. Орієнтований він на локальну підтримку підприємців, які продаватимуть тематичну продукцію власного виробництва. Яток з фудкортами не буде. Натомість для маленьких хмельничан і діток-переселенців готують серію культурних заходів.

«Це буде невеликий ярмарок. Він триватиме з 1 по 16 квітня і буде пристосований для місцевих виробників. Їх буде небагато – близько десяти. Продаватимуть лише тематичні продукти під Великдень. Паралельно будуть проводитися заходи для дітей у патріотичному форматі і збір коштів на ЗСУ, – говорить посадовець. – Зараз вже тепліше, тож на Великдень можна організувати багато заходів для дітей. Готуємо різні тематичні майстер-класи. Хочемо залучити якомога більше внутрішньо переміщених осіб. Щоб, люди які приїхали з інших областей України, могли ближче познайомитися, що таке Великдень на Хмельниччині. Які писанки, крашанки, великодній хліб бувають у нас на Поділлі».

У будиночках місцеві підприємці продаватимуть товари власного виробництва.

Деякі містяни сьогодні почали обурюватися в соцмережах через розгортання Великоднього ярмарку. Зокрема, своє невдоволення висловив хмельницький активіст та блогер Андрій Попик.

«Ви помітили, що на Проскурівській дуже ущільнили куби з зображеннями Героїв, так, що вони взагалі зникли від ділянки біля кінотеатру імені Шевченка і починаються десь аж біля Приватбанку… – пише він. – Виявляється, міська рада буде проводити там щорічний Великодній Ярмарок, з шашликами і глінтвейном з 2 по 30 квітня. Сьогодні вже підприємці почали завозити будиночки. Ось так, Героїв тихенько прибрали в сторону… щоб не заважали торгівлі».

Підписатися на канал “Є” в Youtube

У коментарях під дописом активіста хмельничани розгорнули дискусію. Цікавляться тим, чому куби з банерами загиблих Героїв забрали з частини Проскурівської і чи вповернуть їх назад.

Микола Ваврищук пояснив, що куби з портретами загиблих хмельницьких захисників залишаються на Проскурівській. Раніше їх було зміщено від кінотеатру Шевченка, бо забрали банери з Героями Небесної Сотні, які були на початку Проскурівської. Якщо ж кількість полеглих Героїв буде збільшуватися, то алею доведеться знову продовжувати в напрямку кінотеатру Шевченка.

Очікується, що ярмарок триватиме протягом двох тижнів.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.