Головна Новини Возвеличував окупантів: колаборанту з Нетішина присудили п’ять років в’язниці

Возвеличував окупантів: колаборанту з Нетішина присудили п’ять років в’язниці

by Max

Чоловік поширював ворожу пропаганду в забороненій соціальній мережі.

Суд визнав 55-річного жителя Нетішина винним у підтримці російських окупантів. Чоловік проводив підривну діяльність проти України, поширюючи ворожу пропаганду. Зокрема, поширював наклепи на наших захисників і возвеличував загарбників.

За інформацією обласного управління Служби безпеки України, 55-річний колаборант почав підтримувати ворога одразу після початку масштабної війни. Він у забороненій соціальній мережі поширював антиукраїнські публікації. Чоловік заперечував воєнні злочини окупантів, а навпаки їх вихваляв. Зокрема, кадирівців і вагнерівців. Називав їх «визволителями», які «рятують світ від неонацизму». Крім того, чоловік поширював наклепи на Збройні Сили України.

Суд визнав його винним одразу за двома статями Кримінального кодексу України. частиною 3 статті 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України) і частиною 1 статті 111-1 (колабораційна діяльність). Тож йому призначили п’ять років в’язниці.

Читайте також: Втрати ворога на ранок 26 березня

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.