Головна Політика МЗС України висловило солідарність із протестувальниками в Тбілісі

МЗС України висловило солідарність із протестувальниками в Тбілісі

by Max

Міністерство закордонних справ України «уважно слідкує за подіями в Тбілісі», де пройшли протести проти ухвалення так званого «закону про іноагентів» – про це заявила пресслужба відомства 8 березня.

«Як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, Грузія має неухильно ґарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Що Майдан приніс Україні?» – в грузинській владній партії цитують російські наративи

Відомство також «взяло до уваги» намір президентки Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон і підтримало позицію ЄС, за якою проєкт закону в поточній редакції суперечить європейським цінностям.

«Висловлюємо солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії», – додає міністерство.

У Тбілісі 7 березня відбулися масові протести грузинської опозиції проти ухвалення законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу», який також називають «законом про іноагентів». Парламент Грузії, де більшість має фракція «Грузинська мрія», 7 березня ухвалив цей документ у першому читанні.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.