Головна Новини Втрати ворога на ранок 3 березня

Втрати ворога на ранок 3 березня

by Max

Наші захисники збили ворожий штурмовик та гелікоптер.

Сьогодні, 3 березня, триває 373 доба захисту України від російських загарбників. Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та проводити наступальні дії. Проте захисники України дають гідну відсіч окупантам. Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та 7 БпЛА (1 – типу «Суперкам», 2 – «Орлан» та 4 – «Ланцет»).

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 3 березня 2023 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

• вбиті — орієнтовно 151 тисяча 370 осіб (+765);
• танки — 3 тисячі 405 одиниць (+8);
• бойові броньовані машини — 6 тисяч 673 одиниці (+15):
• артилерійські системи — 2 тисячі 402 одиниці (+4);
• реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 484 одиниці (+4);
• засоби протиповітряної оборони — 247 одиниць (+0);
• літаки — 301 одиниця (+1);
• гелікоптери — 289 одиниць (+1);
• безпілотники оперативно-тактичного рівня — 2 тисячі 61 одиниця (+3);
• крилаті ракети — 873 одиниці (+0);
• кораблі/катери — 18 одиниць (+0);
• автомобільна техніка й автоцистерни — 5 тисяч 281 одиниця (+17);
• спеціальна техніка — 230 одиниць (+0).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 3 березня

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та 7 БпЛА (1 – типу «Суперкам», 2 – «Орлан» та 4 – «Ланцет»).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 6 районів зосередження противника та склад його боєприпасів.

На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Так, окупанти завдали 31 авіаційний та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Окрім того зафіксовано 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку противник не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Богданівки та Бахмута Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує безуспішно атакувати позиції наших військ. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах 18 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках вогневого впливу окупантів зазнали понад 45 населених пунктів.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.