Головна Life style Як вивести плями від чорнил з тканини

Як вивести плями від чорнил з тканини

by Max

Сліди від кулькової ручки на одязі – часта проблема у батьків школярів. Такі забруднення вважаються одними з найстійкіших. Чорнило глибоко в’їдається в тканину і навіть дорогі засоби для виведення плям його “не беруть”. Не поспішайте викидати таку річ – існують домашні засоби, які виводять кулькову ручку з одягу без сліду. Про це повідомляє KURAZH.

Міцелярна вода

Це засіб з маминої тумби добре виводить свіжі сліди від чорнила з тканини. Замочіть пляму в міцелярній воді на 20 хвилин, а потім виперіть річ в машинці.

Спирт

Звичайний аптечний спирт здатний вивести з тканини навіть сліди від цілої ампули чорнила. Використовуйте спирт міцністю не менше 96%. Зазвичай спирт миттєво видаляє чорнило з тканини, але якщо засіб не допоміг відразу, то залиште його на тканині на 15 хвилин. Спирт не допоможе на делікатних тканинах, а також на шкірі і еко-шкірі.

Лак для волосся

Лак для волосся добре виводить чорнило з жорстких тканин, наприклад, портфеля або плащової тканини. Обробку краще проводити на вулиці або в кімнаті з відкритими вікнами. На велику пляму може знадобитися цілий флакон лаку. Щедро збризніть пляму лаком і залиште на 20 хвилин, потім промийте пляму холодною водою.

Меламінова губка

Цей диво-матеріал, який отримав величезну популярність у світі, добре виводить плями від чорнила з будь-якої тканини. Просто намочіть губку водою і потріть забруднене місце. Купити меламінову губку можна в магазинах господарських товарів і побутової хімії.

Зубна паста

Нанесіть на пляму від чорнила білу зубну пасту без добавок. Залиште на 15 хвилин і промийте під холодною водою. Зазвичай зубна паста успішно виводить дрібні сліди.

Кисневий порошок

Ще один засіб, про який добре відгукуються батьки школярів. Розведіть кисневий порошок у теплій (40-50°) воді. У цьому розчині замочіть забруднену ручкою тканину на 30-40 хвилин.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.