Головна Політика OFAC перевіряє повʼязаний із Росією бізнес Raiffeisen Bank

OFAC перевіряє повʼязаний із Росією бізнес Raiffeisen Bank

by Max

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США перевіряє банківську групу Raiffeisen Bank International (RBI) щодо бізнесу, пов’язаного з Росією, повідомляє 18 лютого агенція Reuters.

OFAC звернулося до австрійської фінансової групи з проханням надати деталі діяльності в Росії, Україні та Сирії, включно з транзакціями та діяльністю певних клієнтів.

Американське відомство попросило відповісти до лютого, проте юристи Raiffeisen Bank International домовилися про продовження цих строків, зобов’язавшись відповісти на запит у трьох частинах – на початку квітня, у травні та червні.

Raiffeisen повідомив Reuters, що «повністю співпрацює з OFAC і розуміє, що запит не був викликаний конкретною транзакцією чи бізнесом, а перевіркою процесів щодо дотримання санкційного режиму».

Дотепер Raiffeisen не перебуває під санкціями жодної із країн Заходу, але запит від OFAC викликає занепокоєння європейських фінансових регуляторів, відповідальних за нагляд за банком, оскільки це може зрештою призвести до санкцій.

Raiffeisen Bank International є одним із двох іноземних банків у Росії, які в списку російського Центробанку названі «системно важливими кредитними установами».

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.