Головна Новини Миротворець і доброволець: У Хмельницькому попрощалися із командиром Віктором Захарченком

Миротворець і доброволець: У Хмельницькому попрощалися із командиром Віктором Захарченком

by Max

Зв’язок з ним обірвався сьомого грудня.

Сьогодні, 11 лютого у Хмельницькому попрощалися із командиром Віктором Захарченком. 45-річний Віктор Євгенович пішов захищати країну добровольцем маючи проблеми зі здоров’ям. Рідні і друзі кажуть, його не хотіли брати у військо, але він наполегливо добивався свого.

«Віктор міг не йти на фронт, бо мав певні проблеми зі здоров’ям. Він пройшов миротворчі місії в Лівані та Іраку, але як війна прийшла в Україну — не вагаючись пішов добровольцем. Вже під час війни отримав контузію, пройшов реабілітацію і знову повернувся у військо. Він чудовий брат, чоловік, батько двох синів. Ми спілкувалися з хлопцями, з якими він служив, вони казали, що кращого командира в них і не було. Він дбав за усіх, піклувався про кожного бійця, допомагав їм», — каже товаришка сім’ї загиблого Тетяна Сивоконь. 

Двоюрідний брат Віктора Євгеновича, капітан третього рангу морської охорони Державної прикордонної служби України Роман Друзь каже, востаннє вони спілкувалися напередодні війни. 

«Віктор все своє життя був позитивною людиною, боровся за справедливість, допомагав усім. Ніколи не ховався за спинами, брав участь у миротворчих місіях в Лівані, Іраку. Був активним учасником Революції Гідності. Він також ходив в моря, захищав цивільні судна біля берегів Лівії та Нігерії. Маючи вже групу інвалідності, все одно пішов захищати нашу державу, добровільно», — каже Роман Друзь і додає, що дуже важко пережити цю втрату, але ми мусимо закінчити те, що не закінчив брат.

Одноліток загиблого Віктора, теж двоюрідний брат Володимир каже, вони разом виростали й більшість часу влітку та на канікулах проводили разом. Володимир Петрович зараз капітан другого рангу військово-морських сил України, розповідає, що колись усі мріяли бути космонавтами, інженерами, але Віктор досягнув більшого, аніж мріяв — він став захисником України і Героєм для нас усіх.

«Ми спілкувалися з ним, як з рідним, бо кожного літа і всі шкільні канікули проводили разом. Це дуже відкрита душею людина з добрим серцем, він вольовий, якщо брався за якусь роботу – доводив до кінця. Він став для усіх нас Героєм і з нами залишиться назавжди», — каже Володимир Друзь. 

Брати Володимир та Роман кажуть, Віктор став для усіх нас Героєм і з нами залишиться назавжди

Напередодні загибелі Віктор ще спілкувався з рідними, які вітали його з Днем Збройних сил України. А вже наступного дня, 7 грудня зв’язку з ним не було. 

Віктора Євгеновича Захарченка поховали на Алеї Слави у Хмельницькому.  

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.