Головна Політика Британія почула запит України про далекобійну зброю і підписала з Києвом «Декларацію єдності» – ОПУ

Британія почула запит України про далекобійну зброю і підписала з Києвом «Декларацію єдності» – ОПУ

by Max

Україна та Велика Британія стають справжніми союзниками, що зафіксовано в підписаній «Декларації єдності», заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком на військовій базі Bovington Camp.

«Ми підписали з паном прем’єр-міністром «Декларацію єдності» – документ, що фіксує принципи нашої взаємодії та взаємопідтримки. Союзницької взаємодії та взаємопідтримки. Це новий рівень відносин», – сказав Зеленський.

Він заявив про сильний оборонний пакет від Великої Британії.

«Ми погодили потужну кількість броньованої техніки, постачання далекобійної зброї й домовилися почати підготовку українських пілотів. Я вважаю, що це наш чіткий сигнал – України й Великої Британії, – що ми разом не лише йдемо, а пройдемо весь цей складний шлях до нашої спільної перемоги», – повідомив Володимир Зеленський.

Президент сказав, що Україні потрібно багато техніки та зброї, щоб не перебувати в очікуванні російського наступу, а щоб Росія чекала наступу українських військ і думала над тим, як виходити з території України.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яка техніка й зброя необхідні Україні, Зеленський наголосив, що одним із пріоритетів є далекобійна зброя, і він «дуже щасливий, що Велика Британія почула потреби України», вказує сайт ОПУ.

«Я дуже хотів би, щоб і інші держави нас почули. Це дає нам змогу відтіснити ворога, щоб навіть у тих містах, які ми деокупували, було життя. Щоб там люди могли просто жити», – пояснив Зеленський.

Щодо надання Україні винищувачів, Зеленський зазначив, що почув сигнал про можливість їх надання Британією.

Президент Володимир Зеленський у середу перебував із неофіційним візитом у Британії, де зустрівся з прем’єр-міністром країни, з британським королем і виступив у британському парламенті. Там він заявив, серед іншого, що Україні потрібні літаки. Незабаром західні медіа повідомили, що голова британського уряду доручив міністру оборони країни оцінити можливість надання Україні винищувачів. Росія вже пообіцяла «відповідь», якщо Велика Британія надасть Україні літаки.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.