Головна Політика Шойгу каже про «непередбачуваний рівень ескалації» в Україні через постачання Заходом зброї

Шойгу каже про «непередбачуваний рівень ескалації» в Україні через постачання Заходом зброї

by Max

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу звинуватив США та їхніх союзників у намаганні якомога довше затягнути конфлікт в Україні за допомогою постачання Києву важкого озброєння.

«З цією метою вони почали постачання важкого наступального озброєння, відкрито закликаючи Україну захопити наші території… Такі кроки втягують країни НАТО в конфлікт і можуть призвести до непередбачуваного рівня його ескалації», – сказав Шойгу на нараді російського міністерства оборони 7 лютого.

За його словами, «угруповання російських військ продовжують перемелювати все озброєння і техніку, які доставлені до Києва, як на маршрутах доставки, так і на бойових позиціях». Шойгу стверджує, що в січні Збройні сили України втратили понад 6,5 тисячі людей убитими, 341 танк, 26 літаків та сім вертольотів. Незалежного підтвердження слів російського міністра немає.

Заяви Шойгу прозвучали в той момент, коли Україна очікує, що Росія мобілізує до пів мільйона солдатів упродовж найближчих місяців. Про це сказав представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, додавши, що така мобілізація потрібна Москві «для проведення наступальних дій на півдні та сході України навесні та влітку 2023 року».

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.