Головна Life style Шкідливі звички, які можуть погубити орхідею

Шкідливі звички, які можуть погубити орхідею

by Max

У багатьох квітникарів був пік любові до орхідей: всі їх купували, дарували, заводили… Зараз свої “фанати” в орхідей звичайно ж залишилися, але інтерес якось вщух. Чи то набридли вони, чи то не хочеться з ними капризулями возитися. Як передає KURAZH, про це інформує Ukr.Media.

Напевно багато хто хоч раз спостерігав таку картину: листя в орхідеї скручується, немов в трубочку. Це досить неприємне явище. Чому? По-перше, це означає, що орхідеї щось не подобається, і потрібно міняти догляд, інакше вона може загинути. По-друге, скручене листя псує зовнішній вигляд рослини. Воно в орхідеї досить щільне, а тому “розпрямити” його назад може стати проблемою.

Чому ж скручується листя орхідеї? Найпоширеніша причина прихована в одній дуже нехорошій звичці багатьох квітникарів. У чому вона полягає? А в тому, що багато хто дуже любить крутити/вертіти/переносити/переставляти орхідею. Рослина листям буде постійно тягнутися до сонечка. І якщо ви повернете горщик відразу на 180 градусів, листя, яке вже розгорнулося в одну сторону, буде змушене різко повертатися в іншу. За короткий час щільні листові пластини можуть не встигнути розправитися і почнуть тут же скручуватися. Тому крутити орхідею — затія не дуже хороша. Якщо дуже хочеться випрямити квітконіс або саму рослину, повертайте її зовсім по трохи, щоб листя встигало розправитися. А в цілому орхідея в принципі не дуже любить такі маніпуляції.

Що ще може спровокувати скручування листя? Це на випадок, якщо орхідею ніхто не крутив і не повертав:

  • Незбалансоване харчування (надлишок азоту);
  • Недолік вологи (як в ґрунті, так і в повітрі: орхідея почне згортати листя, щоб знизити випаровування вологи через листя);
  • Поразка листогризучими шкідниками (попелицею, павутинним кліщем);
  • Гниття коріння (в цьому випадку листя може почати морщитися, м’якнути і обвисати).

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.