Головна Life style Як вирощувати гортензії: поради

Як вирощувати гортензії: поради

by Max

Повз гортензію неможливо пройти, щоб не звернути на неї увагу. Якщо ви також захопливо ставитесь до вирощування гортензії, почитайте поради. Вона буде цвісти так, що всім вам будуть заздрити. Сподіваємось, що по-доброму.

Про це повідомляє KURAZH з посиланням на prostoway.

Ґрунт для гортензії

Ця рослина добре росте у рихлому та кислому ґрунті. В його складі мають бути пісок, торф, перегній. Все в рівних частинах. Субстрат можна приготувати самостійно або придбати вже готовий.

Дренаж

Дуже потрібен для гортензії. Дренаж можна сформувати з битої глини, цегли, гальки, керамзіту. Висота шару має бути 10 см. Дренаж дає можливість видаляти з ґрунту зайву вологу.

Світло

В загальному рослина любить сонячне місце, але денне пекуче проміння не для неї. Варто її ховати трохи. Має бути затінок, проте не глухий. Варто подумати про невелике накриття у дні, коли в літні дні дуже спекотно.

Обприскування

Для рослини важливе щоденне обприскування. Це стосується спекотних днів. Важливо правильно це робити. Волога має попадати на листя, але не на самі суцвіття.

Вибір води

Якщо для поливу ви берете воду з-під крану, тоді її попередньо потрібно тиждень відстоювати. Хлорована та взагалі вода з хімічними речовинами у складі погано впливає на гортензію.

Догляд

Гортензію потрібно обрізати восени, щоб навесні вона дала нові та молоді пагони. Під обрізання підпадають ті гілки, які вже мають по 4-5 років. Процедуру проводять, коли листя вже опало, але не перед самою зимою. Навесні гортензії можна обрізати рано. Треба встигнути до того моменту, поки не прокинулись бруньки.

Гортензія — це справжнє диво та гордість, коли вона росте велика та яскраво цвіте. З нею буває складно, але результат того вартий. Сподіваємось, що основні рекомендації допоможуть виростити гарну, здорову рослину з великими суцвіттями.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.