Головна Новини Президента «Мотор Січі» Богуслаєва звинувачують у співпраці з терористами так званої «днр»

Президента «Мотор Січі» Богуслаєва звинувачують у співпраці з терористами так званої «днр»

by Max

Донедавна одна з вулиць Волочиська мала його ім’я.

Контррозвідка й Служба безпеки України викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва. Тепер його ще й підозрюють у співпраці з так званою «днр». Завдяки йому терористи отримали понад 290 мільйонів російських рублів податками. Це звинувачення доповнило попереднє: продаж окупантам двигунів для гелікоптерів. Деталі розповіли у пресслужбі СБУ.

За її інформацією, після початку масштабної війни посадовець фінансував терористичну організацію «днр». Зокрема, через сплату податків і зборів у бюджет цього квазіутворення.

Також він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року перебуває під контролем так званої «днр». Його метою було постачання авіаційних запчастин підприємствам військово-промислового комплексу рф. Таким чином терористична організація отримала понад 290 мільйонів російських рублів у вигляді податків.

«Отримані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті. Також під час нових обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот і почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф», — зазначили в СБУ.

Тож Вячеславу Богуслаєву повідомили підозру за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (Сприяння діяльності терористичної організації).

Нагадаємо, що Вячеслава Богуслаєва затримали у жовтні минулого року разом. Президента АТ «Мотор Січ» підозрюють в продажі окупантам українських авіадвигунів. Їх ворог використовував для виробництва й ремонту ударних гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» і Мі-28Н «Нічний мисливець».

Свого часу Вячеслав Богуслаєв був пов’язаний з Волочиськом. З 1973-го до 1988 року він працював директором Волочиського машинобудівного заводу, який став структурним підрозділом АТ «Мотор Січ». Після отримання Богуслаєвим у 2000 році звання «Герой України» у місті на його честь вирішили назвати вулицю.

Перейменували її 2 листопада минулого року. Депутати міськради назвали цю вулицю Привокзальною.

Читайте також: У Ярмолинцях судять пенсіонера, який підтримує російську агресію

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.