Головна Політика «не можна заплющувати очі на російські ракети»

«не можна заплющувати очі на російські ракети»

by Max

За попередній тижнів російські війська запустили майже 130 «Шахедів» по Україні, більшість із яких вдалося збити – про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 14 квітня.

«Також були застосовані понад 80 російських ракет і майже 700 керованих авіабомб. На жаль, із цим значно складніше. І це – тільки один тиждень», – додав він.

Зеленський також вказав на те, що Росія атакувала низку населених пунктів протягом дня в неділю, зокрема, Дніпро, Нікополь, Покровськ, а також Харківщину, Херсонщину та Сумщину.

«На жаль, допомога Україні досі обмежена, а російська держава досі має доступ до критичних компонентів, які необхідні для виробництва ракет і дронів. У кожній ракеті, що завдає ударів по Україні, щонайменше десятки компонентів – електроніки, чипів, – які постачаються від компаній з інших країн та завозяться через територію сусідів Росії. У «шахедах» – також компоненти, вироблені у вільному світі. Все це має бути припинено й може бути припинено», – вважає голова держави.

Читайте також: ЗМІ: загроза усунення спікера Джонсона занепокоїла республіканців у Сенаті

Він згадав про атаку Ірану на Ізраїль увечері 13 квітня, висловивши думку, що сучасні системи протиповітряної оборони «здатні давати захист життю»:

«Весь світ побачив, що Ізраїль у цьому захисті був не наодинці – загрозу в небі знищували й союзники. І коли Україна говорить союзникам, що єдність дає найкращий захист, ефективність цього вони вже самі добре знають. Знають і забезпечують. І коли Україна каже, що союзникам не можна заплющувати очі на російські ракети та дрони, це означає, що треба діяти, і діяти сильно».

Президент нагадав, що Україна досі чекає на ухвалення Палатою представників США законопроєкту про додаткову військову допомогу Києву.

«Те, що санкції проти Росії все ще обходять, і те, що ми в Україні місяцями чекаємо на життєво важливий пакет підтримки – те, що ми досі очікуємо голосування в Конгресі, свідчить про те, що так само місяцями наростає самовпевненість терористів. Не можна більше втрачати часу», – заявив він.

Читайте також: Зеленський щодо удару Ірану по Ізраїлю: «слід запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході»

Сенат США у лютому підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) нещодавно припустив, що пакет, який включає допомогу Україні, буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

Президент Володимир Зеленський днями заявив, що утому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.