Головна Новини Закликав співпрацювати з росією: Хмельницький суд виніс вирок колаборанту

Закликав співпрацювати з росією: Хмельницький суд виніс вирок колаборанту

by Max

Він заявив, що його російські родичі розповіли, хто насправді почав війну.

Хмельницький міськрайонний суд визнав уродженця Луганщини винним у колабораційній діяльності. Він у Чорному Острові під час суперечки привселюдно заперечив збройну агресію проти України та закликав співпрацювати з росією. За це йому заборонили протягом десяти років обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування. Про це свідчить вирок від 19 січня.

Згідно з ним, подія сталася 1 червня минулого року в приміщенні відділу праці та соціального захисту населення Чорноострівської селищної ради. Під час суперечки з працівниками відділу обвинувачений, що війну спричинила Революція Гідності, яку він назвав державним переворотом.

«Мої родичі із росії все мені розповідають про дані події, війну розпочали українська та російська мафії, які зараз ділять владу», — заявив обвинувачений.

Чоловік також закликав бути разом з росією, бо нібито «Америка та Європа заморять українців голодом і зроблять їх рабами».

Під час розслідування справи чоловік визнав свою провину та затвердив з прокуратурою угоду щодо призначення йому покарання.

Тож Хмельницький міськрайонний суд визнав його винним за частиною статті 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про заперечення збройної агресії проти України, окупації її територій і заклики підтримати дії росії. За це чоловіку заборонили протягом десяти років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Також він має сплатити понад 2 тисячі 265 гривень — за витрати на проведення експертизи психотропних речовин.

До теми: У Хмельницькому затримали прихильника Шарія, який закликав знищувати українців

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.