Головна Політика працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T

працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T

by Max

Президент України Володимир Зеленський повідомив про «роботу» з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T і ракетами для наявних систем протиповітряної оборони.

«Сьогодні є дуже хороший результат у нашої міжнародної роботи: Німеччина надасть нам додатковий Patriot – сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T – це теж сильна ППО – і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба. Лідерство Німеччини дійсно відчувається, і завдяки такому лідерству ми зможемо зберегти тисячі життів та зможемо дати Україні більше захисту від російського терору», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, українська влада продовжить роботу з усіма партнерами, які так само можуть допомогти.

«Тільки за цей тиждень я уже провів розмови та зустрічі з президентами Литви, Чехії, Румунії, Польщі, Угорщини, Швейцарії, Латвії…В кожній розмові, на кожній зустрічі ППО та фронт – це головні теми. Робимо все, щоб було більше можливостей у наших Сил оборони і в оборонно-промислового комплексу», – додав президент.

Німеччина 13 квітня оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot. Це вже третій Patriot від Німеччини.

У січні Берлін анонсував, що передаватиме Україні, серед іншого, додаткові зенітні комплекси IRIS-T, зенітки Gepard, артилерію та артилерійські боєприпаси, а також понад 80 основних бойових танків Leopard 1.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.