Головна Life style Навіщо при варінні рису у воду додають яблучний оцет: проста хитрість

Навіщо при варінні рису у воду додають яблучний оцет: проста хитрість

by Max

Рис – це популярна страва, яку вибирають для себе багато хто. Важливо, що рис можна приготувати за короткий час, а цей процес забирає мінімум сил. А кому реально подобається приготований рис. Варто детальніше дізнатися, чому потрібно додавати яблучний оцет у воду при варінні рису.

Подробиці

З чого розпочати приготування

Досвідчені господині знають, що перед приготуванням крупу варто замочити на 20-60 хвилин. Для замочування можна використати проточну воду. Завдяки такому прийому рис буде очищеним і смачнішим.

Особливу увагу варто приділяти його промиванню. Ті, хто знайомий з його виробництвом, чудово розуміють, скільки шкідливих речовин може бути в крупі. А великі виробники ніколи ідеально не очищатимуть крупу, оскільки це дуже складно та економічно невигідно.

Тому промивання рису – це обов’язкова умова. А якщо немає часу, краще вибрати іншу страву, яка не потребує попередньої підготовки.

Коли додавати яблучний оцет

Яблучний оцет додається до холодної води до початку приготування рису. Додаючи цей компонент, не варто змінювати час приготування або експериментувати. Суть варіння не змінюється, просто у воду додається яблучний оцет, що покращує смак.

Що дає яблучний оцет

Є три причини, чому його варто додавати:

  1. Злипання рису стає мінімальним. Це важливо, адже застосовуючи стандартний метод приготування, з такою проблемою стикаються багато хто. Оскільки додається яблучний оцет, рис майже не злипається.
  2. Зберігається цілісність зернят. Оцет зміцнює зерна рису і дозволяє їм не розварюватись у процесі приготування.
  3. Страва отримує приємний смак та насичений аромат.

Яку кількість оцту додавати

Додавати в рис необхідно не більше однієї столової ложки оцту. Якщо такий прийом використовується вперше, можна додати лише чайну ложку, щоб відчути ефект. Надмірна кількість оцту може зіпсувати кінцевий смак.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.