Головна Політика У Кабміні хочуть запровадити електронний реєстр українських школярів за кордоном

У Кабміні хочуть запровадити електронний реєстр українських школярів за кордоном

by Max

В Україні планують запровадити єдиний електронний облік учнів, які перебувають за кордоном, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як пояснює відомство, сьогодні, як приклад, багато учнів здобувають освіту або ж є екстернами «Міжнародної української школи». Особові справи для вступу до закладу можна надіслати поштою.

«Однак питання полягає в системному рішенні для всіх учнів за кордоном. Так, було розглянуто можливість запровадження єдиного електронного обліку для ведення особових справ учнів», – додає пресслужба відомства.

Під час спеціальної наради під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук було запропоновано дозволити «Міжнародній українській школі» приймати особові справи в електронному вигляді. Зокрема й розробити відповідні роз’яснення.

«Також було наголошено, що «МУШ» має стати освітнім осередком, який акумулюватиме всю співпрацю з українськими школами за кордоном», – відзначає пресслужба.

Раніше стало відомо, що з 1 вересня 2024 року всі українські діти, які зараз через війну перебувають у Польщі, будуть зобов’язані піти до місцевих шкіл. Відповідний законопроєкт готує Міністерство освіти Польщі і він вже на завершальному етапі. Про це сьогодні повідомила заступниця міністра Йоанна Муха.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.