Головна Політика Україна та Японія обговорили підготовку безпекової угоди

Україна та Японія обговорили підготовку безпекової угоди

by Max

Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою підготовку безпекової угоди під час телефонної розмови 3 квітня.

«Японія вже надала Україні фінансової підтримки на понад 12 мільярдів доларів й анонсувала додаткову допомогу на поточний рік», – написав Зеленський у телеграмі.

Президент України розповів прем’єру Японії про ситуацію на полі бою, зокрема про російські масовані удари. Він нагадав, що з початку року Росія випустила по Україні майже тисячу ракет, приблизно 2800 «шахедів» і майже сім тисяч керованих авіабомб.

«Наголосив на посиленні санкційного тиску на Росію та створенні механізму конфіскації заморожених російських активів… Поінформував про потребу України в нелетальному обладнанні: у спеціальній техніці для облаштування фортифікацій, розмінування та медичної евакуації», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Мінфін залучив 118 млн доларів США від Японії

Вказано, що під час проведення в Токіо у лютому Японсько-української конференції, було підписано понад 50 двосторонніх угод.

Сім безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи», уже підписали з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією і Нідерландами.

За даними Офісу президента, Україна на даний час веде схожі переговори з вісьмома країнами: США, Японією, Румунією, Норвегією, Іспанією, Грецією, Фінляндією, Латвією, а також з ЄС.

Також напередодні уряд Японії схвалив рішення продовжити ще на рік дію постанови про позбавлення Росії торговельного статусу «найбільшого сприяння» у рамках економічних санкцій через її вторгнення в Україну.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.