Головна Новини Нові шкільні автобуси отримали вісім громад Хмельниччини

Нові шкільні автобуси отримали вісім громад Хмельниччини

by Max

Вони мають замінити автобуси, які на початку масштабної війни передали Луганській і Донецькій областям.

Сьогодні, 25 січня, представникам восьми громад Хмельницької області вручили ключі від нових шкільних автобусів. Які попереднього разу для перевезення дітей передали дев’ять одиниць транспорту. Деталі розповіли у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

Цього разу по автобусу отримали Антонінська, Зіньківська, Ізяславська, Летичівська, Полонська, Староостропільська та Старосинявська громади. А Городоцька — одразу два автобуси.

Транспорт для перевезення школярів вже не вперше передають навчальним закладам області. Так, наприкінці минулого року по новенькому автобусу отримали Красилівська, Новоушицька, Орининська, Деражнянська й Меджибізька громади. А по два — Тефіпольська й Чемеровецька.

За словами начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, після початку масштабної війни Хмельниччина передала 84 шкільних автобуси в Луганську й Донецьку області. Зокрема, їх використовували для евакуації мирного населення. Частина з них все ще використовується, інші — знищені ворогом.

«Тому потреба у придбанні автобусів досі залишається актуальною. Ми й надалі працюватимемо над оновленням автопарку, щоб наші школярі мали можливість безпечно і комфортно дістатися до навчальних закладів», — зазначив Сергій Гамалій.

У пресслужбі ОВА додають, що торік автобуси купували на умовах співфінансування. Майже 58 відсотків суми припадало на кошти державного бюджету, а решта — місцевих. Таким чином було придбано 18 шкільних автобусів для 15 громад. Їхня загальна вартість становить 46 мільйонів 620 тисяч гривень.

Читайте також: Коли і як зараховуватимуть у школи і садочки Хмельницького

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.