Головна Новини Прощання з Героями: на Полонщині та Городоччині поховали захисників України

Прощання з Героями: на Полонщині та Городоччині поховали захисників України

by Max

Хмельниччина провела в останню путь загиблих на війні Героїв.

Вчора, 23 січня, на Городоччині у селі Жищинці поховали загиблого на фронті Героя Геннадія Пастущина. Як пише «Городок City», попрощатися з воїном прийшло все село.

Народився та виріс Геннадій Пастущин у Волочиську, та за роки життя у Жищинцях став для земляків своїм, рідним. Тут він знайшов своє кохання, одружився та проживав разом із сім’єю. А ще почав волонтерити.

«У 2014 році Геннадій брав участь в АТО, тому знав про військове життя не з чуток, а з власного досвіду. Тож, коли в селі з’явився волонтерський рух і у нашій школі почали шити «розгрузки», він разом із дружиною Христиною одразу долучилися: прийшли з маленькою однорічною дитиною на руках і швейною машинкою», — розповідає виданню «Городок City» директор Жищинецької школи Микола Асташенко.

Геннадій був і воїном, і волонтером. Фото: Городок City

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Геннадій пішов добровольцем до лав ЗСУ та мужньо захищав нашу державу. Тривалий час разом з побратимами тримав оборону міста Бахмут. 16 січня 2023 року, під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку військовий загинув.

Також 23 січня у селі Черніївка на Полонщині похоронили головного сержанта – командира гармати артилерійського взводу артилерійської батареї Мудровського Ярослава Андрійовича, який загинув, захищаючи Україну. Герою назавжди залишиться 21 рік.

У травні минулого року Ярослава Мудровського було нагороджено медаллю за визволення Слов’янська. Фото: з фейсбуку

Вчора з Героєм попрощалися. Фото: з фейсбуку

«Ярослав був світлою доброю молодою людиною, щирий відкритий, сповнений енергією, мріями та планами. Хорошим сином для своїх батьків, добрим братом, справжнім другом для друзів, вірним товаришем для побратимів,найкращою любимою людиною для коханої. Наш Герой стояв на захисті рідної землі з 2019 року і в часи повномасштабної війни, продемонстрував героїзм та любов до Батьківщини», – розповідають про Героя.

На жаль, 17 січня цього року поблизу села Терни Краматорського району на Луганщині захисник загинув. У нього залишилися батьки, молодший брат, кохана дівчина.

Читайте також: Хмельниччина втрачає Героїв – попрощалися з чотирма захисниками України

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.