Головна Новини Хмельниччина втрачає Героїв: попрощалися з чотирма захисниками України

Хмельниччина втрачає Героїв: попрощалися з чотирма захисниками України

by Max

Полеглих воїнів поховали у різних районах області.

На Хмельниччині проводжають в останню путь захисників, які полягли на полі бою, обороняючи батьківщину від ворогів. Одразу у кількох громадах області цими днями відбулися траурні процесії: в обласному центрі, Шепетівці, на Білогірщині, Городоччині…

Сьогодні, 23 січня, у Хмельницькому поховали полеглого бійця Олександра Дмитрака. Він був кадровим військовим. Як повідомляє ТРК «Місто», загинув Герой 16 січня на Донеччині. Йому назавжди залишиться 26 років.

«Вибір дороги військового у нього був усвідомлений. Якось два роки тому з батьком сталася трагедія – інфаркт. Ми зустрілися, він приїхав. Я кажу: «Саша, ти ж одразу після училища пішов на передову», а він каже: «Там моє місце, хтось має захищати Україну». Він пройшов АТО, має нагороди. Дуже добре себе зарекомендував ще в училищі», – розповідає родичка загиблого Тамара Дмитрак.

Підписатися на канал “Є” в Youtube

Похований Олександр Дмитрак на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Шепетівська громада сьогодні провела в останню путь воїна Бородія Валентина Володимировича.

«Активний, життєрадісний, світлий юнак, який ще тільки починав будувати свої плани на життя, вдихав кожну його мить на повні груди, радував своїх близьких та друзів, мріяв та любив…», – зазначають про полеглого.

Народився Валентин Бородій 12 березня 1995 року в місті Рівне. У ранньому віці разом з родиною переїхав до Шепетівки, де і провів своє дитинство та юність. З перших днів війни пішов до війська добровольцем, був зарахований стрільцем-санітаром гірсько-штурмової роти. Він брав участь у боях за Сєверодонецьк та Лисичанськ, рятував життя побратимів, виводив підрозділи з найгарячіших точок без втрат, його професійністю захоплювались.

Загинув чоловік 18 січня поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області.

Білогірська громада сьогодні провела в останню путь Павлішена Юрія Антоновича з села Карасиха. Чоловік служив поблизу Авдіївки. Саме там 16 січня обірвалося життя військовослужбовця під час мінометного обстрілу ворогів.

Як йдеться на сторінці громади, попрощатися з військовослужбовцем прийшли сотні мешканців, як Білогір’я так і рідного села захисника.

Через 10 днів після Різдва зупинилося серце Богдана Дикунця. Як пише «Городок City», вчора з Героєм попрощалися у Завадинцях. Захисник загинув під час виконання бойового завдання у місті Орихів, що на Запоріжжі.

Це була людина слова. Добрий, чесний, відповідальний та працьовитий — таким його запам’ятали.

«Він був дуже гарним сім’янином. Разом з дружиною виховав двоє дітей — сина і доньку. Ще встиг побавити 3-річного онука. А у червні 2022 року пішов до лав Збройних сил України захищати Батьківщину від загарбників, — розповідає виданню Ірина Ковальчук, троюрідна сестра полеглого воїна.

Востаннє Богдан Дикунець приїжджав додому на Різдво, а вже 16 січня 2023 року його серце перестало битися.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.