Головна Політика Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні

Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні

by Max

Сенат США остаточно підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Документ підтримали 70 сенаторів, проти були 29.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на експрезидента Дональда Трампа.

Більшістю в 66 голосів при необхідному мінімумі 60 100-місний Сенат 12 лютого усунув останню процедурну перешкоду і обмежив дебати по законопроєкту 30 годинами. Критики документу з Республіканської партії мали намір виступити проти нього на нічному засіданні 13 лютого.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон пізно ввечері 12 лютого різко розкритикував пакет, висловивши сумнів щодо його проходження в палаті.

Республіканець Джонсон заявив, що пропонований законопроєкт не містить положень про безпеку кордону США, і назвав його «мовчазним щодо найгострішої проблеми, з якою стикається країна», пише агентство AP.

Обидві палати Конгресу США повинні схвалити закон, перш ніж президент-демократ Джо Байден зможе його підписати і він почне діяти.

Джо Байден вже кілька місяців закликає Конгрес схвалити нову допомогу Україні. Протягом кількох місяців республіканці вимагали, щоб будь-який пакет, що включає допомогу Україні, також торкався проблеми мігрантів, які прибувають на кордон США і Мексики.

У делегації Конгресу, яка прибули до України, 9 лютого заявили, що у Палаті представників і Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Про це сказав голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві.

Як Білий дім, так і Київ наголошують на критичній важливості продовження військової допомоги Україні. Про це також йшлося під час недавньої зустрічі президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.