Головна Політика Мовний омбудсмен зробив зауваження ДБР за російську при затриманні Романа Гринкевича

Мовний омбудсмен зробив зауваження ДБР за російську при затриманні Романа Гринкевича

by Max

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зробив зауваження представникам Державного бюро розслідувань за російську мову під час затримання фігуранта справи про закупівлі одягу для Збройних сил Романа Гринкевича в Одесі і закликав їх дотримуватися положень закону про державну мову.

«На застосування недержавної мови представниками правоохоронних органів критикою спалахнули соцмережі. Громадяни гостро реагують на порушення своїх мовних прав і звертаються до мене з проханням втрутитися в ситуацію. При виконанні службових обов’язків представники правоохоронних органів зобов’язані послуговуватися державною мовою. Сподіваюся, що надалі таких інцидентів не буде», – заявив Кремінь.

22 січня Державне бюро розслідувань поширило відео затримання Романа Гринкевича, на якому чути, як працівники ДБР звертаються до підозрюваного російською мовою. У коментарях до відео розкритикували слідчих за недержавну мову під час затримання.

ДБР наразі не коментувало ситуацію.

Згідно з законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», до осіб, які зобов’язані володіти державною мовою і застосовувати її під час виконання службових обов’язків належать і правоохоронців.

Читати ще

oh-logo-03-white

Новинарне агентство “Хмельницький Online”. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.

Головне

Останні новини

© 2023 – Хмельницький Online.